Ταυτοποιήθηκαν σε μεγάλο ποσοστό τα στοιχεία ταυτότητας των δύο δραστών της άγρια δολοφονίας του 23χρονου από το Αφγανιστάν και του σοβαρού τραυματισμού του 25 χρονου ομοεθνή του στην οδό Μενάνδρου, στην Ομόνοια.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ, ο πρώτος έχει ταυτοποιηθεί κατά 99%. Πρόκειται για σεσημασμένο άνδρα από το Πακιστάν για υποθέσεις ναρκωτικών και ληστείες του δρόμου.

Την ίδια ώρα, οι Αρχές είναι κοντά στην πλήρη ταυτοποίηση και του δεύτερου δράστη, οποίος είναι σεσημασμένος για παρόμοια αδικήματα.

Η υπόθεση περιπλέκεται ωστόσο, καθώς σε ορισμένα ρόπαλα και σε ένα μαχαίρι ταυτοποιήθηκαν αποτυπώματα τριών τουλάχιστον ακόμα ατόμων.

Το χρονικό της συμπλοκής

Η νέα αιματηρή συμπλοκή μεταξύ αλλοδαπών σημειώθηκε, στην συμβολή των οδών Μενάνδρου και Σαπφούς στην περιοχή της Ομόνοιας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, συνεπλάκησαν αντίπαλες ομάδες μικροπωλητών και όχι μόνο, Αφγανών και Πακιστανών. Κατά την διάρκεια της συμπλοκής στην οποία συμμετείχαν πάνω από 20 άτομα και από τις δύο πλευρές, βγήκαν μαχαίρια και έπεσαν  πυροβολισμοί.

Από την άγρια συμπλοκή ένας Αφγανός, έπεσε νεκρός στο σημείο από πυροβολισμούς και ένας ακόμη ομοεθνής του τραυματίστηκε σοβαρά από πλήγματα που δέχτηκε με μαχαίρι και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο, «Ευαγγελισμός».

Η Αστυνομία κλήθηκε από περαστικούς για πυροβολισμούς στο σημείο και όταν έφτασε εντόπισε κάλυκες στον δρόμο ενώ έγιναν προσαγωγές για να εξεταστούν ως τυχόν μάρτυρες ή ύποπτοι συμμετοχής στο αιματηρό επεισόδιο που έγινε μέρα-μεσημέρι στην καρδιά της Αθήνας.

Πρόσθετα, διερευνώνται τα ακριβή κίνητρα της αιματηρής συμπλοκής και αν αυτά ήταν για διαφορές μεταξύ των μικροπωλητών ή τυχόν κυκλώματα αλλοδαπών εκβιαστών που λυμαίνονται την περιοχή και επιβάλουν τους όρους τους σε άλλες ομάδες αλλοδαπών.