Έτοιμοι για μάχη εμφανίστηκαν οι νέοι αξιωματικοί των Πεσμεργκά, του στρατού δηλαδή των Κούρδων που στις τάξεις του περιλαμβάνει τόσο άνδρες όσο και γυναίκες πολεμίστριες.

«Πεσμεργκά» σημαίνει «αυτοί που αντιμετωπίζουν τον θάνατο» και η σκληρή εκπαίδευση των επίλεκτων αυτών στρατιωτών φάνηκε στην τελετή «αποφοίτησής» τους.

Εκεί, άνδρες και γυναίκες από το Κουρδιστάν έδειξαν ότι δεν «μασάνε», αφού κλήθηκαν να δαγκώσουν από κουνέλια μέχρι… φίδια!

Προσοχή σκληρές εικόνες:

Επιδόθηκαν, επίσης, σε διάφορα στρατιωτικά γυμνάσια: κυλίστηκαν στις λάσπες, έπεσαν μέσα σε ένα λάκκο με παγωμένο νερό και χιόνι, ενώ έδειξαν την ευλυγισία τους και τις ικανότητές τους στις πολεμικές τέχνες.

Η ακραία αυτή τελετή έλαβε χώρα στην πόλη Σοράν, βορειοδυτικά της «πρωτεύουσας» του Ιρακινού Κουρδιστάν, Αμπρίλ.

Εντυπωσίασαν οι γυναίκες μαχήτριες

Οι σκληροτράχηλες Κούρδισσες έδειξαν μάλιστα ότι ήταν εξίσου ικανές στη μάχη σώμα με σώμα με τους άνδρες συναδέλφους τους.

Οι γυναίκες Πεσμεργκά έγιναν ευρέως γνωστές για τη μάχη που έδωσαν στο Κομπάνι απέναντι στους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους για τέσσερις μήνες το 2014.

Όπως είχε δηλώσει στην Daily Mail γυναίκα αξιωματικός των Πεσμεργκά οι γυναίκες αποτελούσαν φόβο και τρόμο για τους τζιχαντιστές επειδή πίστευαν ότι αν σκοτωθούν από αυτές δεν θα καταλήξουν στον παράδεισο.