Σε μία πρωτοφανή δήλωση προχώρησε, το απόγευμα της Πέμπτης, ο ρώσος πρέσβης στην Άγκυρα Αλεξέι Γέρκοφ, ισχυριζόμενος ότι η όξυνση στις σχέσεις Τουρκίας – Ρωσίας έχει φτάσει σε τέτοιο σημείο που ο ίδιος δέχεται απειλές κατά της ζωής του.

Σε δηλώσεις του, τις οποίες μεταδίδει το Sputnik, ο Γέρκοφ σημειώνει ότι το μίσος εναντίον της Ρωσίας (στην Τουρκία) έχει αυξηθεί τώρα στα επίπεδα που βρισκόταν πριν από πέντε χρόνια κατά τη διάρκεια της κρίσης στο Χαλέπι. Τότε, θυμίζει ο ίδιος, πρώτα είχε καταρριφθεί ένα αεροσκάφος από την Τουρκία και έπειτα δολοφονήθηκε ο ρώσος πρέσβης.

«Δέχομαι απειλές κατά της ζωής μου» αναφέρει χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Ενισχύσεις στην Ιντλίμπ στέλνει η Αγκυρα

Η δήλωση αυτή έρχεται ενώ ο τουρκικός στρατός ενισχύει τις δυνάμεις του στην συριακή επαρχία Ιντλίμπ, σε μία προσπάθεια της Άγκυρας να διατηρήσει την επιρροή της απέναντι στην συνεχιζόμενη προέλαση των συριακών κυβερνητικών δυνάμεων επί των αντικυβερνητικών και των τζιχαντιστών.

Ο τουρκικός στρατός απέστειλε περισσότερους στρατιώτες και τοποθέτησε πολλαπλούς εκτοξευτές πυραύλων στα συριακά σύνορα, καθώς συνεχίζει να ενισχύει μονάδες με εξοπλισμό.

Σε δήλωση, ο υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ δήλωσε ότι η Τουρκία αποστέλλει πρόσθετες μονάδες για να υποστηρίξει και να διασφαλίσει τη βιωσιμότητα της κατάπαυσης του πυρός και να αποκτήσει τον έλεγχο της περιοχής στην Ιντλίμπ.

«Τα τουρκικά στρατεύματα θα κάνουν χρήση βίας εναντίον όσων δεν συμμορφώνονται με την κατάπαυση του πυρός στην Ιντλίμπ, συμπεριλαμβανομένων των ριζοσπαστικών ομάδων» δήλωσε ο Ακάρ στους δημοσιογράφους στο περιθώριο της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από