Νέες απειλές κατά του καθεστώτος Άσαντ στη Συρία εκτόξευσε ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος προανήγγειλε – εάν χρειαστεί – νέες στρατιωτικές επιχειρήσεις.

Η Τουρκία θα κάνει χρήση του δικαιώματός της στην αυτοάμυνα στην περίπτωση που σημειωθούν παρόμοιες επιθέσεις εναντίον των δυνάμεών της στη Συρία σημείωσε ο Ερντογάν.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας σε ομιλία του την Τετάρτη δήλωσε πως «εντός του Φεβρουαρίου οι δυνάμεις καθεστώτος Άσαντ θα πρέπει να υποχωρήσουν στα σημεία που είχαν συμφωνηθεί».

Δυο φυλάκια μας έχουν μείνει εντός της περιοχής που ελέγχουν οι δυνάμεις του καθεστώτος, τόνισε ο Ερντογάν εκτοξεύοντας στη συνέχεια απειλές κατά του Άσαντ. «Σε διαφορετική περίπτωση θα αναγκαστούμε να το κάνουμε εμείς».

Αφού στο Ιντλιμπ δεν μπορούν να εξασφαλίσουν την ασφάλεια των στρατιωτών μας, σημείωσε ο τούρκος πρόεδρος,  τότε κανένας δεν μπορεί να εμποδίσει την Τουρκία να το κάνει η ίδια.

«Οι δυνάμεις της Αεροπορίας και του Στρατού μας κάθε στιγμή στο Ιντλίμπ θα μπορούν να κυκλοφορούν ελεύθερα και να κάνουν επιχειρήσεις».