Μια Ελληνίδα σκηνοθέτης, η Μαρία Αλεξέα, βραβεύτηκε στο φημισμένο, 12ο διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Τζαϊπούρ, κατά την διάρκεια του οποίου προβλήθηκε η ταινία της «Φάουστ, μια επιστροφή από το μέλλον».

Το Ινδικό φεστιβάλ δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στις γυναικείες προσωπικότητες του κινηματογράφου αποφάσισε να κλείσει το Φεστιβάλ επισφραγίζοντάς το με την προβολή της ελληνικής και μιας κινεζικής ταινίας απονέμοντάς τους τον τιμητικό τίτλο «masterpieces».

Με τον τρόπο αυτό τιμήθηκαν τόσο η δουλειά της Ελληνίδας σκηνοθέτριας όσο και η χώρα μας καθώς συμβολικά επανατοποθετήθηκε ανάμεσα σε δύο σημαντικούς πανάρχαιους πολιτισμούς, τον ινδικό και τον κινέζικο.

Σύμφωνα με την κα Αλεξέα, η ταινία της «φιλοδοξεί διαμέσου του μεγάλου ποιητικού έργου του Γκαίτε «Φάουστ» να σκιαγραφήσει έστω αμυδρά τις ελληνικές καταβολές της ευρωπαϊκής κουλτούρας, τον Πλάτωνα και τον Αισχύλο που προσδιόρισαν την ποιητική προσωπικότητα του μεγάλου Γερμανού ποιητή, ο οποίος διάδρασε επίσης με την Ινδία και το Πακιστάν εγγράφοντας στη συλλογή του το «Δυτικό Ανατολικό Διβάνι».

Ο ινδικός τύπος ασχολήθηκε εκτενώς με την ταινία ενώ παραχωρήθηκε και σχετική συνέντευξη Τύπου.