Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ και ο Κινέζος ομόλογός του, Γουανγκ Γι, συζήτησαν τα βήματα της συνεργασίας των χωρών τους για την καταπολέμηση της εξάπλωσης ενός νέου κύματος Κορονοϊού, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικών συνομιλιών το Σάββατο, δήλωσε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.
«Η ρωσική πλευρά εκτιμά τα μέτρα που έλαβε η Κίνα για την καταπολέμηση της εξάπλωσης της νόσου που προκλήθηκε από τον κοροναϊό. Οι πτυχές της συνεργασίας μεταξύ Ρωσίας και Κίνας στον τομέα αυτό συζητήθηκαν», ανέφερε το υπουργείο σε δήλωσή του.
Το νέο κρούσμα του Κορονοϊού ανιχνεύθηκε για πρώτη φορά στα τέλη Δεκεμβρίου στην κινεζική πόλη Γουχάν, (που βρίσκεται στην επαρχία Χουμπέι) και έχει εξαπλωθεί σε περισσότερες από 20 χώρες. Περισσότερα από 100 κρούσματα της νέας νόσου καταγράφηκαν εκτός της Κίνας.
- Fuel Pass: Τι να κάνετε αν το όχημά σας δεν αναγνωρίζεται – Πώς να λύσετε το πρόβλημα στο ΕΜΕπ
- Κλιματικός συναγερμός: Πιο κοντά από ποτέ η κατάρρευση του ρεύματος του Ατλαντικού – «Καμπανάκι» για καταστροφικές συνέπειες
- Ανακάλυψη-έκπληξη: Αρχαίο ελληνικό αντικείμενο 2.300 ετών βρέθηκε τυχαία στο Βερολίνο






