Νέο αυστηρό μήνυμα στην Τουρκία έστειλε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος ξεκαθαρίζοντας πως «αν η Τουρκία παραβιάσει τις “κόκκινες γραμμές” που έχουμε θέσει, οφείλουμε να το κάνουμε»

Μιλώντας το πρωί στον ΑΝΤ1 και κληθείς να σχολιάσει την πρόσφατη  δήλωσή του, πως «ότι απειλείται δεν αποστρατικοποιείται», ξεκαθάρισε πως αυτό που είπε είναι αυτονόητο κι άλλωστε ανάλογο μήνυμα έχει στείλει και ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με τον κ. Παναγιωτόπουλο, η οφειλόμενη απάντηση στις τουρκικές προκλήσεις, δόθηκε από το υπουργείο Εξωτερικών, το οποίο καταδικάζει την υποκριτική στάση της Άγκυρας, «η οποία επικαλείται το Διεθνές Δίκαιο, όταν η ίδια συνεχώς το αγνοεί και παραβιάζει τη νομιμότητα».

«Ευχής έργον είναι να μη χρειαστεί να φτάσουμε στο σημείο να αντιδράσουμε μέσω των Ενόπλων Δυνάμεων» είπε για να προσθέσει πως «αν η Τουρκία παραβιάσει τις “κόκκινες γραμμές” που έχουμε θέσει, οφείλουμε να το κάνουμε».

Αναφερόμενος και στη θλιβερή επέτειο της κρίσης των Ιμίων, τόνισε ότι θα πρέπει να αποφεύγονται ενέργειες που οδηγούν σε ανάφλεξη στην περιοχή και ότι από την κρίση των Ιμίων οδηγηθήκαμε στο γκριζάρισμα κάποιων ζωνών στο Αιγαίο από την Τουρκία.

Τέλος ο κ. Παναγιωτόπουλος, δήλωσε κατηγορηματικά, ότι οι τουρκικές προκλήσεις αντιμετωπίζονται από την ελληνική κυβέρνηση, με ψυχραιμία, αλλά και αποφασιστικότητα.

Απάντηση στο κρεσέντο των τουρκικών προκλήσεων

Ο κ. Παπαγιωτόπουλος και χθες, είχε στείλει ξεκάθαρο μήνυμα στην Τουρκία θέλοντας να δείξει την αποφασιστικότητα της Ελλάδας για την υπεράσπιση των κυριαρχικών της δικαιωμάτων.

Μάλιστα είχε επισημάνει πως αν ξεπεραστούν οι κόκκινες γραμμές, τότε θα εξετάσουμε ακόμη και το σενάριο της στρατιωτικής εμπλοκής.