Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ήταν κατώτερος των περιστάσεων στο παιχνίδι με τον Μίλος Ράονιτς, ηττήθηκε με 3-0 σετ και αποκλείστηκε από τον τρίτο γύρο του Australian Open.

Ο Έλληνας τενίστας δεν κατάφερε να πιάσει υψηλά στάνταρ απόδοσης κόντρα στον Καναδό, ο οποίος τα έκανε σχεδόν όλα τέλεια και έκλεισε θέση στους «16», όπου θα τεθεί αντιμέτωπος με τον Μάριο Τσίλιτς.

Ο Τσιτσιφάστ ηττήθηκε μετά από 2.30′ από τον Καναδό, όντας κατώτερος των περιστάσεων σε μια διοργάνωση που του πηγαίνε, αφού την περσινή σεζόν έφτασε μέχρι και τα ημιτελικά. Όσον αφορά το παιχνίδι ο Ράονιτς έκανε ολοκληρωτικό παιχνίδι και με όπλο το σερβίς του έβαλε από νωρίς πολύ δύσκολα στον Στέφανο.

Το Νο. 35 της παγκόσμιας κατάταξης ξεκίνησε δυναμικά και πήρε τον έλεγχο από τον Στέφανο, παρά το γεγονός ότι οι δυο τους πήγαιναν μαζί στο πρώτο σετ. Ο Καναδός έβαζε δύσκολα στο σερβίς του Έλληνα, ενώ έπαιρνε εύκολα τα δικό του σέρβις γκέιμ.

Μετά από 49 λεπτά λοιπόν ο Καναδός επικράτησε με 7-5 και κέρδισε το σετ, με τους άσους να είναι 9-2 για τον Ράονιτς ο οποίος είχε και 23-6 winners. Στο δεύτερο σετ ανέβασε ακόμα περισσότερο την ένταση ο Ράονιτς, που είχε και την τύχη με το μέρος του, ενώ στα αξιοσημείωτα είναι πως ο έμπειρος Καναδός είχε πολλούς περισσότερους winners. Τελικά μετά από 47 λεπτά ο Ράονιτς έκανε το 2-0 σετ επικρατώντας με 6-4.

Στο τρίτο και καθοριστικό σετ, που είχε διάρκεια 54 λεπτά, οι δύο πρωταθλητές πήγαιναν γκέιμ-γκέιμ (όπως συνέβη μέχρι το 5-5 και στο πρώτο σετ). Ο Τσιτσιπάς προηγήθηκε με 5-4, αλλά ο Ράονιτς ισοφάρισε γρήγορα, με τον Στέφανο ν΄ απαντά με «καθαρό» γκέιμ και να φθάνει στο 6-5. Ομως ο Καναδός ισοφάρισε και το σετ κρίθηκε στο τάι μπρέικ, όπου ο Ράονιτς πήρε επτά πόντους, έναντι μόλις δύο του Τσιτσιπά και πανηγύρισε μία σπουδαία πρόκριση.