Σε πανικό βρίσκονται οι κάτοικοι της πόλης Γουχάν από όπου εξαπλώθηκε ο κοροναϊός που έχει βάλει σε συναγερμό πολλές πόλεις της Ασίας, ενώ οι ΗΠΑ αλλά και οι περισσότερες ευρωπαϊκές πόλεις έχουν λάβει μέτρα κυρίως σε αεροδρόμια και ΜΜΜ.

Η πόλη Γουχάν έχει μπει και επίσημα σε  «καραντίνα» εξαιτίας του νέου κοροναϊού, ενώ οι κάτοικοι της τρέχουν να αγοράσουν προμήθειες.

Σύμφωνα με το Guardian οι κάτοικοι πανικόβλητοι αδειάζουν τα ράφια των σούπερ μάρκετ σε μία προσπάθειά τους να αποθηκεύσουν αποθέματα και να απομονωθούν στο σπίτι τους.

Ακόμη την  Πέμπτη, οι αρχές απαγόρευσαν όλες τις μεταφορικές διασυνδέσεις από την πόλη των 11 εκατομμυρίων ανθρώπων, αναστέλλοντας τα δρομολόγια που έκαναν λεωφορεία, μετρό και πλοία και κλείνοντας τους σταθμούς του αεροδρομίου και των τρένων για τους εξερχόμενους επιβάτες.

Σύμφωνα με την Telegraph, οι τολμηροί ταξιδιώτες έφταναν μέχρι την τελευταία στιγμή στην πόλη Γουχάν, ωστόσο μόνο όσοι κρατούσαν εισιτήρια από τα τελευταία δρομολόγια μπορούσαν να εισέλθουν στην πόλη, αφού πρώτα ελέγχονταν διεξοδικά.

Πλέον έξω από τον σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης βρίσκονται δυνάμεις της αστυνομίας και του στρατού με εντολή να μην εισέλθει κανείς στην πόλη.

Πολλοί μάλιστα ταξιδιώτες δήλωσαν στα κινέζικα μέσα πως δεν είχαν που να πάνε μετά τον αποκλεισμό των αμαξοστοιχιών.

«Εκείνοι που αγνοούν την προειδοποίηση θα τιμωρούνται σύμφωνα με τους σχετικούς νόμους και κανονισμούς», αναφέρει  ανακοίνωση έξω από τον σταθμό.

Από την άλλη, μία ατελείωτη σειρά με οδηγούς έχει σχηματιστεί στον κεντρικό αυτοκινητόδρομο της πόλης, καθώς μαζικά κάτοικοι εγκαταλείπουν την πόλη τους.

Ακόμη και εκεί όμως υπάρχουν αξιωματούχοι που ελέγχουν τις θερμοκρασίες των οδηγών σύμφωνα με το κινέζικο μέσο ενημέρωσης, The Paper.

Σημειώνεται πως απόφαση για «καραντίνα» της πόλης Γουχάν έρχεται αφού τουλάχιστον 571 άνθρωποι έχουν μολυνθεί από τον κοροναϊό.

Οι κινεζικές αρχές δήλωσαν την Πέμπτη ότι 95 ασθενείς ήταν σε κρίσιμη κατάσταση.

Μέχρι στιγμής, 17 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τον εντοπισμό του ιού στα τέλη Δεκεμβρίου, όλοι τους στην επαρχία της οποίας η πρωτεύουσα είναι η πόλη  Γουχάν.