Ο Νταν Τζούστι ήταν επικεφαλής σεφ στο βραβευμένο με αστέρι Michelin εστιατόριο της Δανίας, το Noma, το οποίο έχει χαρακτηριστεί ως «το καλύτερο εστιατόριο στον κόσμο».

Ο Νταν έφτιαχνε ευφάνταστα πιάτα χρησιμοποιώντας τοπικές πρώτες ύλες, τα οποία χρεώνονταν πάνω από 350 δολάρια του άτομο.

Ωστόσο, αποφάσισε να κάνει στροφή στην καριέρα του. Σήμερα, έχει εταιρεία η οποία φτιάχνει τα γεύματα για τα δημόσια σχολεία στο Κονέκτικατ και το Μπρονξ.

Η εργασία και το φαγητό που ετοιμάζουν για τα παιδιά στοιχίζει 3 δολάρια ανά παιδί, όσο δηλαδή θα στοίχιζε στο σχολείο για να προσφέρει προμαγειρεμένο φαγητό σε πακέτο. Όμως η ποιότητα είναι διαφορετική.

Οι «πελάτες» μου πλέον «είναι πέντε χρονών, έχουν τέσσερα δόντια και μόνο δέκα λεπτά για να φάνε» λέει ο ίδιος στο Insider.

View this post on Instagram

Clearly these kids take me very seriously..… that’s cool..??

A post shared by Dan Giusti (@dan.giusti) on