Ο Λέων είναι από τη φύση του ένα δυναμικό, γενναιόδωρο και αρκετά παθιασμένο ζώδιο. Πρέπει ωστόσο σε κάποια πράγματα να χαλαρώσει. Η υπερηφάνεια του θα τον κάνει να μη γίνεται πάντα αρεστός.

 

Από πού πηγάζει αυτή η υπερηφάνεια;

Ίσως από το γεγονός ότι θέλει να είναι το κέντρο της προσοχής και να τον θαυμάζουν όλοι. Θέλει γενικότερα να κερδίζει το ενδιαφέρον των άλλων χωρίς να τον απασχολεί ιδιαίτερα αν φαίνεται κάπως υπερβολικό αυτό που κάνει ή όχι.

Του αρέσει να είναι το άτομο στο οποίο όλοι θα τρέξουν για σύμβουλή. Και δεν είναι ότι δίνει συμβουλές από την καλή του τη διάθεση, αλλά κυρίως για να πάρει την επιβεβαίωση ότι τον βλέπουν ως αυθεντία. Μόνος του τα λέει, μόνος του τα ακούει, μόνος του τα πιστεύει.

 

Χαρακτηριστικά

Ο Λέων προσφέρει απόλυτη πίστη και αφοσίωση, φτάνει να βρει το άτομο που θα θεωρεί αντάξιό του. Όταν ο Λέων αισθάνεται «κυρίαρχος του παιχνιδιού», η ερωτική του συμπεριφορά χαρακτηρίζεται από έντονο πάθος και αυθορμητισμό.

Σε γενικές γραμμές, πρόκειται για έναν ενθουσιώδη, μεγαλόψυχο τύπο που δεν αρκείται στα τετριμμένα αλλά επιδιώκει να χρησιμοποιεί δημιουργικά την ενέργειά του. Οι ώρες μαζί του περνούν ευχάριστα, αφού είναι ιδιαίτερα εκδηλωτικός και ανοιχτόκαρδος.

Δραστήριος και κινητικός, παρασύρει το σύντροφό του και δεν τον αφήνει να βαλτώσει στη ρουτίνα της καθημερινότητας, που είναι ο υπ΄αριθμόν ένα εχθρός μιας σχέσης. Προσπαθεί –και ως επί το πλείστον τα καταφέρνει- να βρίσκεται στο επίκεντρο των πραγμάτων.

Ως εκ τούτου, δεν καταντά ποτέ μονότονος και βαρετός. Επιπλέον, ο σύντροφος (και γενικά όλα τα αγαπημένα του πρόσωπα) απολαμβάνουν την προστασία και τη φροντίδα του. Αφήνοντας στην άκρη τα ξεσπάσματα της υπεροψίας του, η συμβίωση μαζί του δεν μπορεί παρά να είναι μια ενδιαφέρουσα εμπειρία.