Όπως ανακοινώθηκε από την Ιαπωνική Εισαγγελία, η απόδραση του πρώην προέδρου Κάρλος Γκοσν στoν Λίβανο,  χωρίς την άδεια του δικαστηρίου και  κατά παράβαση των όρων της εγγύησής του,  αποτελεί πράξη που αψηφά το δικαστικό σύστημα της Ιαπωνίας. Η Nissan το βρίσκει αυτό εξαιρετικά δυσάρεστο.

Να υτενθυμίσουμε, ότι, ο πρώην πρόεδρος της Nissan - Renault, είχε συλληφθεί, μετά από σωρεία παραβατικών πράξεων, που εντοπίστηκαν από τις αρχές της Ιαπωνίας, συμπεριλαμβανομένου και υπεξαίρεση περουσιακών στοιχείων της εταιρείας.

Συγκεκριμένα, η Νissan σε δήλωση της αναφέρει:

"Η Nissan ανακάλυψε πολυάριθμες πράξεις κακοδιαχείρισης εκ μέρους του Γκοσν, μέσω εμπεριστατωμένης και λεπτομερειακής εσωτερικής έρευνας. Η εταιρεία αποφάσισε ότι δεν ήταν κατάλληλος να εκτελέσει τα καθήκοντά του  ως εκτελεστικό μέλος και τον απομάκρυνε από όλα τα αξιώματα. Παράλληλα, η εσωτερική έρευνα ανέδειξε  αδιαμφισβήτητα αποδεικτικά στοιχεία για διάφορες παραβατικές πράξεις από τον Ghosn, συμπεριλαμβανομένης της ανακριβούς δήλωσης της αποζημίωσής του και της υπεξαίρεσης  περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας για ίδιον όφελος. Οι συνέπειες της παράνομης συμπεριφοράς του Ghosn ήταν σημαντικές.

Εκτός από τη δίωξη που του ασκήθηκε  στην Ιαπωνία, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η συμπεριφορά του Γκοσν, συμπεριλαμβανομένων των σχεδίων του για την ανακριβή υποβολή δηλώσεων  σχετικά με τις απολαβές του,  ήταν δόλια. Οι έρευνες στη Γαλλία, σχετικά με ενδεχόμενες παραβάσεις του,  συνεχίζονται. Η Nissan θα συνεχίσει να κάνει το σωστό,  σε συνεργασία με τις  δικαστικές και ρυθμιστικές αρχές, όπου αυτό είναι απαραίτητο.

Η αεροπορική αναχώρηση του από την Ιαπωνία, δεν θα επηρεάσει τη βασική πολιτική της Nissan   η οποία τον θεωρεί υπεύθυνο για τις σοβαρές  παραβάσεις,  που αποκαλύφθηκαν από την εσωτερική έρευνα. Η εταιρεία θα συνεχίσει να λαμβάνει τα κατάλληλα νομικά μέτρα για την απόδοση ευθυνών στο πρώην πρόεδρος  για τη ζημιά που προκάλεσε η παράνομη συμπεριφορά του στη Nissan."

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από