Ο πρώην τεχνικός της ΑΕΚ, Χανς Τιλκόφσκι, έφυγε σήμερα από τη ζωή στα 85 του χρόνια και η «κιτρινόμαυρη» ΠΑΕ τον αποχαιρέτησε μέσω ανάρτησης στα social media.

Η ανάρτηση:

«Η οικογένεια της ΑΕΚ αποχαιρετά τον Χανς Τιλκόφσκι, ο οποίος έφυγε σήμερα από τη ζωή σε ηλικία 85 ετών!

Ο παλαίμαχος διεθνής Γερμανός τερματοφύλακας και προπονητής είχε αναλάβει την τεχνική ηγεσία της ομάδας μας στο ξεκίνημα της σεζόν 1981-82, επί διοικητικής θητείας του Ανδρέα Ζαφειρόπουλου και κάθισε στον κιτρινόμαυρο πάγκο για 17 αγώνες πρωταθλήματος με απολογισμό 7 νίκες, 6 ισοπαλίες και 4 ήττες, πριν αντικατασταθεί τον Ιανουάριο του 1982 από τον Ζλάτκο Τσαϊκόφσκι.

Ο Γερμανός τερματοφύλακας, γεννημένος το 1935 στο Ντόρτμουντ, άφησε σήμερα την τελευταία του πνοή, έπειτα από μακροχρόνια ασθένεια που τον ταλαιπώρησε.

Ο Χανς Τιλκόφσκι, ο οποίος έκανε σημαντική καριέρα με την Μπορούσια Ντόρτμουντ, ήταν ο τερματοφύλακας της Δυτικής Γερμανίας στον ιστορικό τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 1966 με την Αγγλία στο Γουέμπλεϊ.

Ηταν ο γκολκίπερ που δέχθηκε το περίφημο γκολ από τον Τζεφ Χαρστ στον τελικό! Μετά την Ντόρτμουντ αγωνίστηκε στην Αϊντραχτ Φραγκφούρτης στην οποία κρέμασε τα γάντια του το 1970.