Με τέτοια ευστοχία από το τρίποντο, δεν μπορούσε να περιμένει τίποτα άλλο ο ΠΑΟΚ, από το να ξεπεράσει χωρίς δυσκολία το εμπόδιο του Άρη στο ντέρμπι των… ουραγών της 14ης αγωνιστικής της Basket League.

Η ομάδα του Κώστα Χαραλαμπίδη επικράτησε στην Πυλαία με σκορ 101-84, έχοντας την τετράδα των Σόρτερ, Σμιθ, Μπράουν και Μπεστ σε… αφηνιασμένη κατάσταση (14 τρίποντα) και έριξαν στο… καναβάτσο τους φιλοξενούμενους. Αυτό το αποτέλεσμα φέρνει τον ΠΑΟΚ στο 4-10, με τον Άρη να μένει στον πάτο της βαθμολογίας με 3-11.

Ο Δικέφαλος, έχει σαφέστατο πλεονέκτημα πλέον από τον… συντοπίτη του, καθώς μετά την ήττα με 85-82 στον πρώτο γύρο, έχει πάρει την διαφορά σε περίπτωση ισοβαθμίας.

ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΑ 6,75μ

Εξ αρχής το ματς είχε χαρακτήρα ντέρμπι. Δεν ήταν μόνο η αντιπαλότητα των δύο ομάδων της Θεσσαλονίκης, αλλά και το γεγονός ότι οι δύο τους είναι στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Ο Άρης βασίστηκε στο δίδυμο των Ντραγκίσεβιτς και Μιλόσεβιτς, οι οποίοι έκαναν τη ζωή δύσκολη των ψηλών του Χαραλαμπίδη, φθείροντάς τους (5 ομαδικά σε τέσσερα λεπτά) και πήρε προσωρινά το προβάδισμα στην PAOK Sports Arena (12-13). Οι γηπεδούχοι όμως είχαν σε φοβερή κατάσταση τον Σόρτερ, ο Αμερικανός γκαρντ «χτύπησε» τρεις φορές από την περιφέρεια για 24-18, με τον Σμιθ να δίνει προβάδισμα 9 πόντων στην ομάδα του (27-18).

Ο ΠΑΟΚ απέκτησε ψυχολογία με την είσοδο του Μπόμπι Μπράουν, ο Αμερικανός απέναντι στην παλιά του ομάδα πέτυχε το 32-22 από τα 8,5 μέτρα, με την περίοδο να λήγει στο 32-24 και τον Άρη να έχει 13/15 βολές!

Ο Άρης βρήκε στο πρόσωπο του Σλαφτσάκη, τον παίκτη που θα του προσφέρει αυτοπεποίθηση. Ο Έλληνας φόργουορντ βοήθησε για να πέσει η διαφορά στους 4 πόντους (33-29), με τον Σόρτερ να συνεχίζει τον.. χαβά του για το 37-31.

Βέβαια στο διάστημα αυτό, ο Καμπερίδης είδε τον Ντραγκίσεβιτς να εκθέτει τους ψηλούς του ΠΑΟΚ. Ο Μαυροβούνιος φόργουορντ με τους 13 πόντους που είχε μέχρι εκείνο το σημείο, προκάλεσε το 39-37 και αρκετούς… πονοκεφάλους.

Ο Μπόμπι Μπράουν ήταν… καυτός στο ντεμπούτο του, με λέι απ πραγματοποίησε το 44-37 ενώ νωρίτερα είχε βάλει κι άλλο τρίποντο από τα 8 μέτρα , με τον Άρη πάντως να μην τα παρατάει. Ο έτερος Μπράουν, αυτός του Άρη, ήταν η αιτία για να πλησιάσουν οι Κιτρινόμαυροι, όμως η… επιστροφή του Σόρτερ και η τρέλα του Σμιθ, εκτόξευσαν την διαφορά στους 12 πόντους για τον ΠΑΟΚ (57-45).

Οι δύο ομάδες μπήκαν στα αποδυτήρια με το σκορ στο 57-47, με τους γηπεδούχους να κλείνουν το ημίχρονο με 9/14 τρίποντα!

ΑΠΛΑ ΑΝΟΙΞΕ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ…

Ο ΠΑΟΚ ήταν… δαιμονισμένος από τα 6,75μ! Με το που πέρασαν στο παρκέ οι γηπεδούχοι πέτυχαν δύο ακόμα τρίποντα με τους συνήθεις υπόπτους (Σόρτερ και Σμιθ) με το ματς να φτάνει στους 16 (65-49). Ο Άρης έδειξε μία αντίδραση, ο Γκετσεβίτσιους τράβηξε… δις το όπλο του και με τρίποντα μείωσε σε 67-60, με τον Σχίζα να πετυχαίνει νέο τρίποντο για την ομάδα του και να επαναφέρει την διαφορά στους 10 (70-60).

Ο ρυθμός έπεσε ως ένα σημείο, όχι όμως και οι παίκτες του Χαραλαμπίδη με τον Μαργαρίτη να βοηθά και να στέλνει το ματς στο 78-63 με την λήξη της τρίτης περιόδου. Τα πράγματα είχαν απλουστευτεί στην Πυλαία. Ο Αρης δεν είχε πλέον και πολλές επιλογές, με τον Χαραλαμπίδη να έχει… θωρακίσει την ρακέτα του με την ζώνη του. Ο Μπεστ ανέλαβε την σκυτάλη από τους άλλους γκαρντ του ΠΑΟΚ, εκτέλεσε χωρίς σκέψη όποτε έμενε μόνος του και με σερί τρίποντα έγραψε το 86-68.

Ουίγγινς και Νόουλς ήταν συμπαραστάτες του σε αυτό το διάστημα, με τον δεύτερο να δίνει αέρα 20 πόντων (88-68), με τον Σμιθ να κάνει από τις βολές το 93-73.

Ο Ντραγκίσεβιτς με τον Μποχωρίδη θέλησαν να μειώσουν την απόσταση, αλλά ο Νόουλς είχε στήσει το δικό του πάρτι στις ρακέτες και έγραψε το 97-78 και το 99-81, ενώ με κάρφωμα πραγματοποίησε και το 101-82 για την ομάδα του που ανάσανε ενόψει της δύσκολης συνέχειας.

Τα δεκάλεπτα: 32-24, 57-47, 78-63, 101-84.