Ο Λέων κατά βάση θα εμφανίσει συμπτώματα ναρκισσιστικής διαταραχής της προσωπικότητας. Σας έκανε εντύπωση; Μάλλον καθόλου. Όλοι έχουμε γνωρίσει ναρκισσιστές αλλά τυχαίνει για κάποιον λόγο να είναι Λέοντες τις περισσότερες φορές.

Πώς εξηγείται;

Το γεγονός ότι είναι ένα πολύ περήφανο ζώδιο, τον κάνει να σκέφτεται έχοντας μεγάλη ιδέα για τον εαυτό του. Άλλο να είναι κάποιος περήφανος για σοβαρά επιτεύγματα και άλλο να είναι περήφανος επειδή έτυχε να δώσει παραπάνω λεφτά για να φορέσει μία ακριβή μάρκα ρούχου.

Εγωισμός

Άλλο να έχει κάποιος έναν υγιή «θωρακισμένο» εγωισμό και άλλο να έχει ένα «εγώ» τόσο μεγάλο που να μην καταλαβαίνει τι συμβαίνει γύρω του στην πραγματικότητα. Ο εγωισμός του Λέοντα μπορεί να τρελάνει άνθρωπο. Δεν πρόκεται να ξεχάσει τίποτα από αυτά που τον έχουν ενοχλήσει σε εσένα.

Χειριστικότητα

Προφανώς και δε θα μπορούσε να απουσιάζει αυτό το συγκεκριμένο ψυχολογικό τέχνασμα. Όταν ο Λέων θέλει κάτι, το θέλει άμεσα ή έστω το θέλει. Δεν τον ενδιαφέρει αν μπορεί το άλλο άτομο να του το προσφέρει. Θα χρησιμοποιήσει ναρκισσιστικούς ψυχολογικούς «μηχανισμούς» και «εργαλεία» για να αποκτήσει αυτό που επιζητεί.

Ανωτερότητα

Νιώθει ανώτερος από τους άλλους. Και φαίνεται από τον τρόπο που μιλά, περπατά, ντύνεται και και κοιτά. Θέλει να δείχνει ότι είναι ο «βασιλιάς» της παρέας και πως οι υπόλοιποι είναι οι αυλικοί του. Είναι γενναιόδωρος αλλά δε σημαίνει ότι το κάνει δίχως κάποιο όφελος. Πιο πιθανό είναι να είναι δοτικός και γενναιόδωρος, έτσι ώστε να έχει εξασφαλίσει κάποια βοήθεια στο μέλλον.

Αλαζονεία

Νομίζει αρκετές φορές ότι είναι ο καλύτερος και ο ανώτερος σε σχέση με τους άλλους. Φυσικά κανείς άλλος δεν το λέει αυτό, παρά ο ίδιος στον εαυτό του. Τα ζώδια που μπορούν να τον κάνουν να νιώσει ότι δεν είναι ο καλύτερος, είναι ο Καρκίνος και ο Σκορπιός. Και αυτό γιατί το στοιχείο του νερού που έχουν αυτά τα ζώδια τα κάνει ακόμη περισσότερο χειριστικά από τον Λέοντα.