Μία συναυλία που θα μείνει για πάντα αξέχαστη σε όσους παρευρέθηκαν έδωσε ο Θάνος Μικρούτσικος στις 7 Ιουνίου στο Θέατρο Βράχων. Ήταν μία από τις τελευταίες συναυλίες του μεγάλου μουσικοσυνθέτη που έφυγε από τη ζωή το βράδυ του Σαββάτου σε ηλικία 72 ετών μετά από μάχη με τον καρκίνο.

Τα δύο βράδια του Ιουνίου, ο Θάνος Μικρούτσικος, μαζί με μερικά από τα μεγαλύτερη ονόματα του ελληνικού πενταγράμμου ερμήνευσαν τις μεγαλύτερες επιτυχίες του, στέλνοντας μηνύματα αγάπης.

«Ζούμε σε ένα βάρβαρο κόσμο. Η βαρβαρότητα μας κατακλύζει. Όπως είπε ο γερο-Κάρολος, πρέπει να αφήσουμε ανοιχτό το παράθυρο στο όνειρο. Αφήνοντας ένα παράθυρο στο όνειρο, τότε μόνο θα φτιάξουμε μια κοινωνία που θα μπορεί να αυτοπραγματωθεί ο άνθρωπος. Μια κοινωνία που ο ποιητής θα ψαρεύει κι ο ψαράς θα μπορεί να γράφει ποιήματα», είπε ο Θάνος Μικρούτσικος.

Στο πλευρό του Θάνου Μικρούτσικου ήταν ακόμη 11 τραγουδιστές»: Ο Γιώργος Νταλάρας, η Χαρούλα Αλεξίου, ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, ο Μανώλης Μητσιάς, ο Γιάννης Κότσιρας, ο Χρήστος Θηβαίος, ο Μιλτιάδης Πασχαλίδης, η Ρίτα Αντωνοπούλου, ο Γιώργος Μεράντζας, ο Κώστας Θωμαϊδης και η Μαριάννα Πολυχρονίδη.

Μία από τις πιο συγκινητικές στιγμές της βραδιάς (και είχε πολλές τέτοιες…) ήταν όταν ανέβηκε στη σκηνή η Χαρούλα Αλεξίου.

Τραγούδησε το «Η αγάπη είναι ζάλη», το «Ελένη», ενώ έκλεισε με το «Φεύγω και με περιμένεις».

Η μεγάλη τραγουδίστρια έκλεισε την εμφάνισή της φωνάζοντάς, «Καλώς σε ξαναβρήκα αγάπη μου» και πέφτοντας στην αγκαλιά του. Αυτή ήταν από τις πιο συγκινητικές στιγμές της συναυλίας.

Ο Μίλτος Πασχαλίδης ανέλαβε το βαρύ έργο να «εκπροσωπήσει» τον μεγάλο απόντα της βραδιάς, τον Δημήτρη Μητροπάνο ερμηνεύοντας πολλά τραγούδια του.

Από την άλλη, ο Γιώργος Νταλάρας με το Ανεμολόγιο ευχαρίστησε τον Θάνο Μικρούτσικο για όσα του χάρισε, σημειώνοντας ότι «το αποψινό δεν είναι απλώς μια συναυλία, είναι κάτι πολύ παραπάνω».

Στο φινάλε πρωταγωνίστρια ήταν η Ρόζα.

Ανέβηκαν όλοι στη σκηνή και έγιναν μία φωνή μαζί με το πλήθος κόσμου που σιγοτραγουδούσε από τις θέσεις του.