Αλλάζει αισθητά το σκηνικό του καιρού, καθώς από το βράδυ του Σαββάτου αναμένεται αισθητή πτώση της θερμοκρασίας, πολύ θυελλώδεις ανέμους στο Αιγαίο, ισχυρές βροχές και καταιγίδες στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο και χιονοπτώσεις ακόμη και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο της ανατολικής και νότιας χώρας.

Έτσι, προβλέπονται βροχές ή χιονόνερο στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά, ισχυρές βροχές και καταιγίδες στο Αιγαίο, χιόνια στα ορεινά, κατά τόπους στα ημιορεινά καθώς και σε περιοχές της ανατολικής και βόρειας χώρας με χαμηλό υψόμετρο, πτώση της θερμοκρασίας και σταδιακή σημαντική ενίσχυση των βοριάδων.

Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες στις Σποράδες, στη Χαλκιδική στις Κυκλάδες και στην Κρήτη και βαθμιαία στα Δωδεκάνησα, στο Νότιο Ιόνιο και τη Νότια Πελοπόννησο και χιόνια αρχικά στα ορεινά, περιμένουμε το Σάββατο 28Δεκεμβρίου 2019.Μετά το μεσημέρι βροχές ή χιονόνερο θα εκδηλωθούν στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά, στις Σποράδες και τη Χαλκιδική, ενώ χιόνια θα πέσουν στα ορεινά τους τμήματα, το βράδυ στα ημιορεινά και τη νύχτα προς Κυριακή σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -5 έως 5 βαθμούς στη Δυτική Μακεδονία, από -2 έως 8 στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα, από -1 έως 11 βαθμούς στην Ήπειρο, από -2 έως 9 στην Κεντρική Ελλάδα, από 2 έως 12 στη Δυτική και Νότια Ελλάδα, από 2 έως 10 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, από 2 έως 12 στα νησιά του Ιονίου, από 2 έως 9 βαθμούς στα νησιά του Βόρειου και Βορειοανατολικού Αιγαίου και από 6 έως 14 βαθμούς στα υπόλοιπα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και την Κρήτη.

Οι άνεμοι, σύμφωνα με το meteo, θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις έως 6 μποφόρ, ενισχυόμενοι έως το βράδυ σε σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις 7 με 8 μποφόρ, ενώ στην Κρήτη, και Δωδεκάνησα θα πνέουν σχεδόν μέτριοι μεταβλητοί άνεμοι. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά ασθενείς και βαθμιαία βορειοανατολικοί με εντάσεις έως 6 μποφόρ.

Νεφώσεις με τοπικές βροχές μετά το μεσημέρι, σποραδικές καταιγίδες κυρίως σε θαλάσσια τμήματα και χιονοπτώσεις στα ορεινά , περιμένουμε το Σάββατο στην Αττική. Το βράδυ οι χιονοπτώσεις θα επηρεάσουν και τα ημιορεινά, ενώ τη νύχτα προς Κυριακή πρόσκαιρες χιονοπτώσεις είναι πολύ πιθανό να εκδηλωθούν και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο στα βόρεια και δυτικά τμήματα του νομού. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 9 βαθμούς, με σταδιακή πτώση μετά το μεσημέρι, ενώ στα βόρεια και δυτικά οι θερμοκρασίες θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερες. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ασθενείς μέχρι σχεδόν μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, αλλά μετά το μεσημέρι θα στραφούν σε βόρειους με εντάσεις έως 6 μποφόρ και το βράδυ τοπικά 7 μποφόρ.

Παροδικά αυξημένες νεφώσεις με πιθανότητα να εκδηλωθούν πρόσκαιρο χιονόνερο στα πεδινά και πρόσκαιρες ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά, περιμένουμε το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 7 βαθμούς, με σταδιακή πτώση μετά το μεσημέρι, ενώ περιφερειακά της πόλης οι ελάχιστες θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερες. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί με εντάσεις έως 5 μποφόρ και σταδιακά έως 6 μποφόρ.

Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ:

Αττική

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές, μεμονωμένες καταιγίδες στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά (ενδεικτικό υψόμετρο 900 μέτρα) και τη νύχτα και σε ημιορεινές περιοχές.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 με ενίσχυση τη νύχτα στα ανατολικά στα 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 06 έως 10 βαθμούς Κελσίου με περαιτέρω πτώση τη νύχτα.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και ασθενείς χιονοπτώσεις στα γύρω ορεινά και ημιορεινά.

Βελτίωση από το βράδυ.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ με ενίσχυση τη νύχτα στο Θερμαϊκό στα 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 01 έως 08 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή χιονόνερο. Χιονοπτώσεις στα ορεινά, τα ημιορεινά και πρόσκαιρα και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο. Στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα είναι πιθανό να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και από το βράδυ στα κεντρικά και τα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 00 έως 09 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

Kαιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα νότια, χιονοπτώσεις στα ορεινά καθώς και στα ημιορεινά της Ηπείρου και μεμονωμένες καταιγίδες στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 με 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 02 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και κατά τη διάρκεια της νύχτας και σε ημιορεινές περιοχές της Θεσσαλίας, της ανατολικής Στερεάς, της Εύβοιας και της βορειοανατολικής Πελοποννήσου. Στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες οι οποίες από το βράδυ στη νότια Πελοπόννησο θα είναι κατά τόπους ισχυρές.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά από το βράδυ τοπικά 7 μποφόρ

Θερμοκρασία: Από 02 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες οι οποίες από το βράδυ στην Κρήτη θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 08 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως στα βόρεια σποραδικές καταιγίδες.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και από το βράδυ στα βόρεια 7 με 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 10 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.