Δριμεία επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπολύει μέσω πηγών του ο ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με την ομιλία του πρωθυπουργού στη Βουλή στα πλαίσια της συζήτησης για τον Προϋπολογισμό 2020, ο οποίος και τελικά εγκρίθηκε με 158 «ναι».

«Ο κ. Μητσοτάκης αφού μας ενημέρωσε σήμερα ότι η μεσαία τάξη διακρίνεται από την ενδυματολογική της προτίμηση στη γραβάτα, προχώρησε σε μια ακόμη εξαγγελία-απάτη, σχετικά με τον ΕΝΦΙΑ και την εισφορά αλληλεγγύης» αναφέρουν οι πηγές και συμπληρώνουν:

«Αφού ψήφισε προϋπολογισμό που δε προβλέπει αντίστοιχη μείωση εσόδων, εντούτοις εξήγγειλε μειώσεις στον ΕΝΦΙΑ, οι οποίες απλά θα μετριάσουν τις επιβαρύνσεις που θα προκύψουν από την εξίσωση των αντικειμενικών με τις εμπορικές αξίες που έχει ήδη ενσωματώσει στον προϋπολογισμό».

«Μας είπε επίσης ότι ευνοεί τη μεσαία τάξη, αλλά με τον προϋπολογισμό του μάλλον δε της φόρεσε γραβάτα αλλά φέσι. Αφού ακύρωσε τα δρομολογημένα από τον ΣΥΡΙΖΑ μέτρα ελάφρυνσης:  την επιπλέον μείωση του ΕΝΦΙΑ 20% μεσοσταθμικά, την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης για εισοδήματα ως 20.000 ευρώ με δραστική μείωση για μεγαλύτερα και την μείωση κατά 50% της προκαταβολής φόρου» υπογραμμίζουν.

Παράλληλα, αναφερόμενες στα κρούσματα ωμής αστυνομικής βίας που κάθε μέρα πληθαίνουν οι πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης τονίζουν πως «κατά τα άλλα όχι μόνο δε τόλμησε να αποδοκιμάσει τα κρούσματα απρόκλητης βίας και αστυνομικής αυθαιρεσίας απέναντι σε αθώους πολίτες μέσα στο ίδιο τους το σπίτι, αλλά ξεπέρασε τον εαυτό του. Ανέλαβε προσωπικά την ευθύνη λέγοντας ότι για αυτό τον ψήφισαν οι πολίτες. Είναι βέβαιο ότι η συγκεκριμένη αποστροφή της ομιλίας του θα γέννησε ρίγη συγκίνησης τόσο στον κ. Βορίδη όσο και σε άλλους νοσταλγούς».