Τα παχύσαρκα άτομα ζουν λιγότερο από αυτά με φυσιολογικό βάρος και η ποιότητα ζωής τους συνεχώς χειροτερεύει.
Σύμφωνα με όλες τις νεότερες μελέτες ο υψηλός Δείκτης Μάζας Σώματος αποτελεί κυρίαρχη αιτία εμφάνισης καρδιαγγειακών παθήσεων. Επιπλέον προκαλεί σημαντικές βλάβες στο ήπαρ και είναι η αιτία εμφάνισης μορφών καρκίνου.
Η συσσώρευση λίπους στην κοιλία γίνεται πολλές φορές η αρχή καρδιαγγειακών νοσημάτων καθώς προκαλεί αύξηση της στένωσης της αορτικής βαλβίδας.
Η βαλβίδα, δηλαδή, που ελέγχει την ροή του αίματος από την καρδιά στο μεγαλύτερο αιμοφόρο αγγείο του σώματος, την αορτή, στενεύει και δεν μπορεί να ανοίξει πλήρως. Χωρίς θεραπεία, ενδέχεται να οδηγήσει σε σοβαρά προβλήματα υγείας, ακόμη και στον θάνατο.
Το υπερβολικό βάρος όμως επηρεάζει και άλλα όργανα του σώματος όπως το ήπαρ που γίνεται λιπώδες και ενέχει πολλούς κινδύνους.
Η υπερβολική συγκέντρωση λιπαρών οξέων στο συκώτι μας, προκαλεί μια αντίδραση πρωτεϊνική η οποία στην ουσία σκοτώνει τα ηπατικά κύτταρα. Μακροχρόνια δημιουργείται σημαντικό πρόβλημα με ίνωση του ήπατος που οδηγεί σε ηπατίτιδα και κίρρωση.
Στατιστικά οι κίνδυνοι για έμφραγμα του μυοκαρδίου και άλλα καρδιαγγειακά νοσήματα εμφανίζονται περισσότερο στους άνδρες, ενώ στις γυναίκες εξαιτίας του λίπους που συσσωρεύεται στους γλουτούς προκαλούνται αρτηριακά νοσήματα.
- Σοβαρές καταγγελίες Καστανίδη: Απειλούσαν μέχρι και οργανώσεις για να μην με προσκαλούν ως ομιλητή
- Νέος Κόσμος – Παγκράτι: Άφαντοι οι δράστες των δυο επιθέσεων – Νοσηλεύονται 14χρονος και 15χρονος
- Επιχείρηση Ελευθερία: Οι αγορές δεν «αγοράζουν» το σχέδιο Τραμπ – Πώς εξελίχθηκε η πρώτη μέρα αποστολής των ΗΠΑ






