Προφυλακιστέος με την σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή της Θήβας κρίθηκε ο ένας από τους 5 συνολικά προσαχθέντες – κατηγορουμένους στην ανακρίτρια Θήβας για το φονικό με τους δυο νεκρούς στις Θεσπιές Βοιωτίας,

Οι άλλοι δυο κατηγορούμενοι που απολογήθηκαν την Τρίτη αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Η ΕΛ.ΑΣ. αποδίδει την ένοπλη συμπλοκή μεταξύ επτά ατόμων σε προσωπικές και επαγγελματικής φύσεως διαφορές.

Πληροφορίες αναφέρουν πως το περιστατικό έγινε έξω από το 3ο Γυμνάσιο, όταν τρία άτομα επιχείρησαν να τοποθετήσουν πινακίδα που έγραφε ότι το σχολείο φυλάσσεται από τη δική τους εταιρεία.

Από τη μια πλευρά ήταν ο πατέρας, 66 ετών, ο γιος 34 ετών και ο ανιψιός 30 ετών, ενώ από την άλλη πλευρά βρίσκονταν ο 66χρονος πατέρας με τον 33χρονο γιο του.

Σύμφωνα με το tvstar τα αίτια που οδήγησαν στο φονικό ήταν ο ανταγωνισμός μεταξύ των δύο εταιρειών και η αφορμή μία διαφημιστική πινακίδα της μιας εταιρείας στην περίφραξη του Γυμνασίου των Θεσπιών όπου και εκτυλίχθηκαν οι εικόνες άγριας δύσης.

Τα ευρήματα της ΕΛ.ΑΣ. μετά τις έρευνες

Σύμφωνα με την πιο πρόσφατη ενημέρωση από την ΕΛ.ΑΣ στο πλαίσιο της συνέχειας των ερευνών του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς που πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο σε οικίες, γραφεία ιδιωτικών επιχειρήσεων, Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο και αλσύλλιο, στην ευρύτερη περιοχή της Θήβας Βοιωτίας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

κυνηγετικό όπλο με δύο φυσίγγια,

αυτοσχέδιο λειόκαννο όπλο χειρός με έξι (6) φυσίγγια,

πιστόλι με δύο (2) γεμιστήρες,

ξίφος τύπου «ΚΑΤΑΝΑ» συνολικού μήκους (52) εκατοστών,

μαχαίρι συνολικού μήκους (17) εκατοστών,

(2) σουγιάδες,

μία βολίδα,

θήκη πυροβόλου όπλου,

ένας ασύρματος,

σπρέι πιπεριού,

δύο μάσκες,

(66) φυσίγγια διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων και (21) κάλυκες.