Φραστική επίθεση δέχθηκε η Κατερίνα Νοτοπούλου κατά τη διάρκεια ειδικής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου της Θεσσαλονίκης για τον ΟΑΣΘ.

Η επικεφαλής της παράταξης «Θεσσαλονίκη Μαζί» ανέβηκε στο βήμα και υπερασπίστηκε το έργο της προηγούμενης κυβέρνησης σε σχέση με τις αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης.

Τότε, σύμφωνα με το grtimes, δέχθηκε φραστική επίθεση από μικρομετόχους του ΟΑΣΘ, οι οποίοι κατηγόρησαν την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ότι τους κατέστρεψε οικονομικά.

Δείτε το βίντεο:

«Κλέφτες» ακούστηκαν να φωνάζουν έξαλλοι άνθρωποι από το ακροατήριο. Η ίδια η Κατερίνα Νοτοπούλου δεν έδωσε συνέχεια στο θέμα.

Λόγω της κατάστασης που δημιουργήθηκε η σύμβουλος της παράταξης «Θεσσαλονίκη Μαζί», Έλλη Χρυσίδου, αποχώρησε από τη συνεδρίαση.

Επεισοδιακή συνεδρίαση

Τα αίματα ήταν ήδη αναμμένα από την αρχή της συνεδρίασης, καθώς εντύπωση προκάλεσε η παρουσία της Αστυνομίας στη συνεδρίαση.

Μάλιστα, οι αστυνομικοί έκαναν έλεγχο σε πολίτες και δεν επέτρεψε την είσοδο σε κάποιους.

Το θέμα επιχείρησε να λύσει ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Δρόσος Τσαβλής, ο οποίος βγήκε από την αίθουσα για να διαπιστώσει τι συμβαίνει. Τότε του επιτέθηκαν συγκεντρωμένοι πολίτες, οι οποίοι κατήγγειλαν ότι αστυνομικοί τους ζήτησαν ταυτότητες για να περάσουν, ενώ σε κάποιους έλεγξαν και τις τσάντες τους.

Εξηγήσεις ζήτησε και η επικεφαλής της παράταξης «Θεσσαλονίκη Μαζί», Κατερίνα Νοτοπούλου, η οποία χαρακτήρισε ντροπιαστική την παρουσία της αστυνομίας σε μία δημόσια συνεδρίαση και κάλεσε τον κ. Τσαβλή να δώσει εντολή να απομακρυνθούν οι ένστολοι.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου ανέφερε ότι δεν κάλεσε η διοίκηση την αστυνομία, ούτε μπορεί να δώσει εντολή να φύγει.

Οι διαμαρτυρίες, ωστόσο, συνεχίστηκαν στην είσοδο της αίθουσας, αναγκάζοντας τον κ. Τσαβλή να διακόψει τη συνεδρίαση για λίγα λεπτά, προκειμένου να αποκατασταθεί η τάξη.

Επιστολή της Κατερίνας Νοτοπούλου στον Κωνσταντίντο Ζέρβα

Πριν τη συνεδρίαση, η Κατερίνα Νοτοπούλου έστειλε επιστολή στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Ζέρβα, για τον ΟΑΣΘ.

Σύμφωνα με την κ. Νοτοπούλου η σύγκληση του δημοτικού συμβουλίου για το θέμα άργησε να πραγματοποιηθεί, ενώ «δεκάδες χιλιάδες συμπολίτες μας υφίστανται καθημερινά μια απίστευτη ταλαιπωρία».

Παράλληλα, η κ. Νοτοπούλου, επισήμανε ότι από τον κατάλογο των προσκεκλημένων στην Ειδική Συνεδρίαση απουσιάζουν η προηγούμενη Διοίκηση του Οργανισμού και φορείς πολιτών, όπως π.χ η «Πρωτοβουλία εργαζομένων, φοιτητών, συνταξιούχων για τις αστικές συγκοινωνίες», αλλά και η «Ένωση για τα δικαιώματα των πεζών».

«Προκειμένου να μην επαναληφθεί η συνεδρίαση «παρωδία», όπως η ανάλογη για το Μετρό και θεωρώντας ότι κάτι τέτοιο αποτελεί σημαντική παράλειψη που πλήττει την αξιοπιστία, το κύρος και τη διαφάνεια της συνεδρίασης, παρακαλώ να συμπεριλάβετε στον κατάλογο των αποδεκτών της πρόσκλησης τους ανωτέρω» ανέφερε στην επιστολή της.