Το Peugeot 208 είναι από χθες, το αυτοκίνητο που βρέθηκε «αγκαλιά» με τον τίτλο «Αυτοκίνητο του 2020», αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, των δημοσιογράφων – μελών του ανεξάρτητου δημοσιογραφικού θεσμού «Αυτοκίνητο της Χρονιάς για την Ελλάδα».

Με την εκδήλωση να μετατρέπεται ανάμεσα σε ένα ντέρμπι ανάμεσα στο Peugeot 208 και το Kia XCeed, τελικώς, το γαλλικό μοντέλο, συλλέγοντας τις περισσότερες ψήφους απο τους 25 δημοσιογράφους κέρδισε τον τίτλο. To Peugeot 208 αναδείχθηκε «Αυτοκίνητο του 2020»  με 412 βαθμούς,  μοντέλο που προσφέρεται στην χώρα μας σε πλειάδα εκδόσεων, κινητήρων και με σύγχρονη σχεδιαστική εμφάνιση.

Να σημειωθεί, ότι η επιλογή έγινε με ανοιχτή ψηφοφορία, σύμφωνα με την οποία κάθε μέλος του θεσμού κατένειμε ένα σύνολο 100 βαθμών στα 10 αυτοκίνητα που συμμετείχαν στην ψηφοφορία.

Το γαλλικό μοντέλο επικράτησε ανάμεσα στους δέκα φιναλίστ που ήταν οι εξής:  Audi A1, Citroen C5 Aircross, DS 3 Crossback, Kia XCeed, Mazda 3, Peugeot 208, Renault Clio, Skoda Scala, Suzuki Jimny, VW T-Cross.

To νεοφερμένο στην χώρα μας SUV,  Κia XCeed κέρδισε επάξια την δεύτερη θέση, με 396 βαθμούς, μοντέλο που ήδη έχει κερδίσει τις θετικές εντυπώσεις των υποψήφιων αγοραστών, τόσο με την σύγχρονη εμφάνιση του, όσο και με την πλειάδα συστημάτων τεχνολογίας, ασφάλειας που προσφέρεται.

Οι δημοσιογράφοι μέλη του θεσμού επιλέγουν κάθε χρόνο το «Αυτοκίνητο της Χρονιάς για την Ελλάδα» ανάμεσα στα καινούργια αυτοκίνητα που εμφανίστηκαν στην ελληνική αγορά το προηγούμενο 12μηνο.

Η φετινή εκδήλωση φιλοξενήθηκε στο Domotel Kastri Hotel. Χορηγοί ήταν η Εθνική Ασφαλιστική και τα λιπαντικά Eneos. Την όλη διοργάνωση επιμελήθηκε η Promevent και την εκδήλωση η CGC Communications.