Μπορεί να μην είδατε τον Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή την Παρασκευή και να μίλησαν αντ’ αυτού ο (εορτάζων) Νίκος Βούτσης και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, αλλά ο σύντροφος πρώην πρωθυπουργός βρίσκεται πάλι εκτός Ελλάδος, σε αποστολή στην Τυνησία, σε συνεδρίαση του Αραβικού Συνδέσμου.

Θα επιστρέψει σύντομα για να συνεχίσει την προσπάθειά του για διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ προς ΠΑΣΟΚ (μεριά), πλην όμως όσοι ήταν να πάνε πήγαν και δεν προβλέπονται άλλοι.

Σύμφωνα με τον «Βηματοδότη», προς το παρόν το ζεύγος Αλέξη Τσίπρα και Περιστέρας (Μπέτυς) Μπαζιάνα άρχισε και πάλι τις βραδινές εξόδους. Οι έξοδοί τους είναι κυρίως στο θέατρο, αλλά αυτή τη φορά διασκέδασαν στην Ακτή Πειραιώς με το πρόγραμμα που παρουσιάζει, κάθε Σάββατο, ο Σωκράτης Μάλαμας.

Το απρόοπτο

Υπήρξε ωστόσο και ένα απρόοπτο για το ζεύγος.

Μια κυρία από τα Τρίκαλα οπαδός του ΣΥΡΙΖΑ απέστειλε ιδιόχειρη πρόσκληση στον πρώην πρωθυπουργό προσφέροντας στον ίδιο και στην οικογένειά του το σπίτι της στην Ελάτη για ολιγοήμερες χριστουγεννιάτικες διακοπές.

Στην επιστολή τού επισημαίνει μάλιστα πως στα Τρίκαλα φιλοξενείται το μεγαλύτερο χριστουγεννιάτικο πάρκο, ο «Μύλος των Ξωτικών», και ότι θα είναι ευκαιρία για τα παιδιά να ζήσουν μια εμπειρία που θα τους μείνει αξέχαστη. Το θέμα είναι πού θα επιλέξει ο κ. Τσίπρας να περάσει τις χριστουγεννιάτικες διακοπές του.