Tα βρετανικά βραβεία μόδας Fashion Awards 2019 πραγματοποιήθηκαν για ακόμα μια χρονιά στο Royal Albert Hall στο Λονδίνο με λάμψη και μεγαλοπρέπεια, όπως ακριβώς τους αρμόζει.

Παρουσιάστρια της 33ης τελετής απονομής των βραβείων ήταν η Τρέισι Έλις Ρος, ενώ όπως κάθε άλλη χρονιά η τελετή απονομής των British Fashion Awards, αποτέλεσε και εκδήλωση συγκέντρωσης οικονομικής βοήθειας για τις πρωτοβουλίες του Βρετανικού Συμβουλίου Μόδας, με στόχο τη στήριξη νέων ταλέντων.

Το εκθαμβωτικό κόκκινο χαλί

Τα πιο γνωστά ονόματα της βιομηχανίας της μόδας αλλά και της showbiz φόρεσαν τις πιο εκθαμβωτικές τουαλέτες και αστραφτερά κοσμήματα και φωτογραφήθηκαν στο κόκκινο χαλί.

View this post on Instagram

Dame Anna Wintour and @edward_enninful arrive at The #FashionAwards 2019!

A post shared by British Fashion Council (@britishfashioncouncil) on

View this post on Instagram

@juliaroberts arrives at The #FashionAwards 2019!

A post shared by British Fashion Council (@britishfashioncouncil) on

View this post on Instagram

@kylieminogue wears @christopherkane on The #FashionAwards 2019 red carpet

A post shared by British Fashion Council (@britishfashioncouncil) on

View this post on Instagram

Urban Luxe 2019 #FashionAwards nominee @badgalriri and @asaprocky arrive at The Fashion Awards 2019.

A post shared by British Fashion Council (@britishfashioncouncil) on

View this post on Instagram

Supermodel @adesuwa attends the #BritishFashionAwards Wearing @Dior gown. ?: Getty Images #Adesuwa #dresscodeworld

A post shared by Dresscode World (@dresscodeworld) on

View this post on Instagram

@ellabalinska dressed to impress in @armani at the #BritishFashionAwards ?????? #OurStars

A post shared by Your Cinema | UK Film & TV (@yourcinemafilms) on

View this post on Instagram

Giorgio Armani e Cate Blachetts no #BritishFashionAwards #lifestyle #luxurylife #blogsimonegalib #armani

A post shared by Blog Simone Galib (@blogsimonegalib) on

View this post on Instagram

Jourdan Dunn in a look curated by Vivienne Westwood in partnership with Flannels Woman. This gold number is absolutely perfect. The details in the print of this dress along with the carefully crafted gathering of the material on her hips and shoulder are impeccable. This dress is truly a work of art and belongs on display in a museum!! The fit of this dress on Jourdan is amazing ? @jourdandunn @viviennewestwood @flannelswoman ✨✨✨• • • • • • #GVFM #GVibesFashionMusic #BritishFashionAwards #FashionAwards #JourdanDunn #Jourdan #VivienneWestwood #FLANNELS #Gold #GoldDress #Dress #Couture #Awards #ModelBehavior #Supermodel #Model #Art #FashionisArt #Designer #BestDressed #Journalist #Media #Entertainment #Favorites #Fashion

A post shared by GVibes|Fashion|Music (@_gvfm) on

Ο μεγάλος νικητής της βραδιάς

Έως το καλοκαίρι του 2018, ο Ντάνιελ Λι ήταν άγνωστος στη βιομηχανία μόδας, και εργαζόταν πίσω από τη σκηνή. Τώρα, αποτελεί δύναμη στον χώρο της μόδας και έχει οδηγήσει τον ιταλικό οίκο πολυτελών ειδών, Bottega Veneta στην επιτυχία μέσω προϊόντων λατρείας βασισμένων στη φημισμένη κληρονομιά του.

Το τελευταίο κατόρθωμά του! Δεν κέρδισε ένα, αλλά και τα τέσσερα βραβεία του Βρετανικού Συμβουλίου Μόδας, Fashion Awards 2019 τα οποία διεκδικούσε.

Συγκεκριμένα, ο διευθυντής δημιουργικού κέρδισε τα βραβεία στις κατηγορίες, Σχεδιαστής Αξεσουάρ της Χρονιάς, Σχεδιαστής Γυναικείας Συλλογής της Χρονιάς, Brand της Χρονιάς και Σχεδιαστής της Χρονιάς.

«Η δουλειά μου είναι να κάνω πραγματικά τον Bottega Veneta μέρος της συζήτησης για τη μόδα, αλλά είναι ένας οίκος με πραγματική κληρονομιά και γι’ αυτό κινείται πολύ πιο αργά και με πολύ διαφορετικό τρόπο σε κάτι που είναι «μόδα»ανέφερε ο σχεδιαστής σε συνέντευξή του στο τεύχος Οκτωβρίου της βρετανικής Vogue.

«Προσπαθώντας να αλλάξω αυτό τον οίκο σε ένα brand μόδας είναι μία τεράστια αποστολή» είπε.

Περιγράφοντας το όραμά του για τον ιταλικό οίκο που ιδρύθηκε το 1966, εξήγησε ότι είναι ο αισθησιασμός και ταυτόχρονα η ανατρεπτικότητα.

Ο Βρετανός σχεδιαστής έχει εργαστεί στους οίκους Maison Margiela, Balenciaga και Donna Karan.

Προτού αναλάβει τον οίκο Bottega Veneta, ο Ντάνιελ Λι ήταν στον οίκο Celine την περίοδο που ήταν επικεφαλής σχεδιάστρια η Phoebe Philo.

Νέα ταλέντα, Dior και Ριάνα

Το βραβείο Βρετανός Σχεδιαστής Ανδρικών Ενδυμάτων της Χρονιάς παρέλαβε ο Κιμ Τζόουνς του Dior, η Bethany Williams βραβεύθηκε ως Βρετανίδα Αναδυόμενο Ταλέντο της Χρονιάς, Μοντέλο της Χρονιάς αναδείχθηκε η Adut Akech.

Το βραβείο Urban Luxe απονεμήθηκε στο brand Fenty της τραγουδίστριας, Ριάνα και το βραβείο των Σχεδιαστών Μόδας σε Σχεδιαστή της Χρονιάς παρέλαβε ο Κρίστοφερ Κέιν για το brand Christopher Kane.