«Τα καινούργια ρούχα του βασιλιά» είναι μια παράσταση που απολαμβάνουν πολύ τα παιδιά. Αλλά είναι και μια παράσταση που ευχαριστιούνται πολύ οι γονείς. Και αυτό είναι ένα πολύ δύσκολο στοίχημα για όλους του συντελεστές.

Περνώντας πια περισσότερο χρόνο σε θεατρικές παραστάσεις που δημιουργήθηκαν για παιδιά, οι γονείς ψάχνουν απεγνωσμένα ευκαιρία να περάσουν και εκείνοι λίγο καλά. Να προχωρήσει και η δική τους σκέψη. Να μάθουν και εκείνοι κάτι. Και όταν αυτό συμβαίνει το χειροκροτούν με την καρδιά τους.

Αυτό ακριβώς συνέβη και στα «Καινούργια ρούχα του βασιλιά» που ανεβαίνει στο θέατρο Αλίκη σε σκηνοθεσία Χρήστου Χατζηπαναγιώτη.

Το κλασικό παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν ο αλαζόνας βασιλιάς θέλει να φορά κάθε μέρα καινούργια και εντυπωσιακά ρούχα μέχρι που ένας απατεώνας ράφτης που φτιάχνει ρούχα κυριολεκτικά… φανταστικά.

Τον ρόλο του απατεώνα ράφτη στην παράσταση παίζει ο εξαιρετικός Τάσος Παλαντζίδης, της αλλοπαρμένης πριγκίπισσας η Δανάη Μπάρκα και της βασίλισσας η Αριέττα Μουτούση.

Τη διασκευή του παραμυθιού έχει κάνει ο υπέροχος στιχουργός Παρασκευάς Καρασούλος, ο οποίος υπογράφει και τους στίχους των τραγουδιών.

Οι μικροί θεατές πριν παρασυρθούν από την ιστορία έχουν ήδη ενθουσιαστεί με τα τρισδιάστατα σκηνικά του Ανδρέα Γεωργιάδη και την μουσική του Μιχάλη Καλογεράκη.

Φυσικά δεν περνάει απαρατήρητη και η «εικονική» συμμετοχή του Φοίβου Δεληβοριάς σε δύο κομμάτια.

Η συμμετοχή του κοινού είναι εντυπωσιακή ειδικά στην τελευταία σκηνή της παράστασης, που αν και δεν θέλουμε να την αποκαλύψουμε, τα παιδιά καλούνται να κρατήσουν ένα μυστικό.

Εν κατακλείδι η παραγωγή της Μικρής Άρκτου είναι εξαιρετική και αποδεικνύει για ακόμη μια φορά ότι όταν ταλαντούχοι άνθρωποι αποφασίζουν να ασχοληθούν με το παιδικό θέατρο, πάνε ένα βήμα μπροστά και τη φαντασία των παιδιών αλλά και τη δική μας.