Με ξενάγηση στο πρωτότυπο συνεργατικό σούπερ μάρκετ «La Louve» ξεκίνησε το ταξίδι του πρόεδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, στο Παρίσι, το οποίο θα διαρκέσει τρεις ημέρες.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην γαλλική πρωτεύουσα, ο Αλ. Τσίπρας θα εκφωνήσει ομιλία στην εκδήλωση εγκαινίων έδρας Δημοσίου Χρέους του πανεπιστημίου Science Po, ενώ, μεταξύ άλλων, θα συναντηθεί με τον Γάλλο τέως Πρόεδρο, Φρανσουά Ολάντ και τον απερχόμενο Ευρωπαίο επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί.

Πρώτος σταθμός: Για ψώνια στη… «Λύκαινα»

Σύμφωνα με πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, στο σούπερ μάρκετ «La Louve» (κυριολεκτικά σημαίνει «Η Λύκαινα»), πρώτο σταθμό της επίσκεψής του, ο Αλ. Τσίπρας ξεναγήθηκε από ιδρυτικά μέλη του εξαιρετικά πετυχημένου συνεργατικού εγχειρήματος.

Το σούπερ μάρκετ αριθμεί πλέον 8.000 μέλη που ψωνίζουν καθημερινά, συμμετέχοντας παράλληλα στη χρηματοδότηση, τη διοίκηση και τη λειτουργία της επιχείρησης.

Τα μέλη εργάζονται τρεις ώρες το μήνα και μπορούν να αγοράζουν ποιοτικά προϊόντα ακόμη πιο φθηνά.

Όπως σημειώνουν οι ίδιες πηγές, κατά την ξενάγηση, οι ιδρυτές και εργαζόμενοι εξήγησαν πώς οι αποφάσεις παίρνονται συλλογικά, ενώ το εγχείρημα έχει την υποστήριξη του Δήμου Παρισίου και τα κέρδη επενδύονται ξανά στο σούπερ μάρκετ.

Ο τρόπος διαχείρισης επιτρέπει ανταγωνιστικές και εξαιρετικά χαμηλότερες τιμές, ενώ στόχος αυτής της συνεργατικής επιχειρηματικής ιδέας είναι και η ευαισθητοποίηση των μετόχων σε περιβαλλοντολογικά θέματα, αλλά και σε θέματα ανταλλαγής και αλληλεγγύης, αναφέρουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ.