Αμείλικτος στις επιθέσεις κατά γυναικών που φορούν μαντήλα είναι ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν, υποστηρίζοντας πως «σε αυτές τις προκλήσεις που γίνονται εναντίον των γυναικών μας λόγω της ενδυμασίας τους δεν κλείνουμε ποτέ τα μάτια και δε θα τα κλείσουμε».

Ο σουλτάνος καταδίκασε για ακόμη μία φορά με σφοδρότητα τις δύο πρόσφατες επιθέσεις εναντίον γυναικών στην Κωνσταντινούπολη που φορούν μαντήλα, προσπαθώντας να περάσει την εικόνα πως η Τουρκία είναι η «προστάτιδα» όλων των μουσουλμάνων και εκείνος ο υπερασπιστής όλων.

Ο ρόλος της κόρης του

«Όπλο» σε αυτό το στρατηγικό εγχείρημα, όπως αναφέρει το star, είναι η κόρη του Σουμεϊγιέ, η οποία δηλώνει ανά τακτά χρονικά διαστήματα ότι ο πατέρας της έβαλε τέλος στις απαγορεύσεις που υφίσταντο οι γυναίκες αναφορικά με την ενδυμασία με μαντήλα.

Η κόρη του Σουμεϊγιέ μάλιστα, σε ομιλία της από το ετήσιο συνέδριο των Μουσουλμάνων των ΗΠΑ, υποστήριξε πως βασικός λόγος που σταμάτησε τις σπουδές της στην Τουρκία ήταν η απαγόρευση της μαντήλας, οδηγώντας πολλούς στο συμπέρασμα πως αποτελεί πιθανότατα την διάδοχο του σουλτάνου Ερντογάν.

Η ταπεινή – χλιδάτη ζωή

Στο μεταξύ, η πρώτη κυρία της Τουρκίας ισχυρίζεται πως διάγει έναν ταπεινό βίο, περνώντας χρόνο στην κουζίνα της στο παλάτι, φτιάχνοντας ξύδι από μήλα.

Ο ξένος τύπος, ωστόσο, την χαρακτηρίζει ιδιαίτερα πολυέξοδη με ακριβά γούστα, στοιχείο που δεν συνάδει με την λιτή και ταπεινή ζωή, ιδιαίτερα την στιγμή που ο Ταγίπ Ερντογάν διαφημίζει το νέο τους χαλί.