Συνεχίζεται για δεύτερη μέρα και ολοκληρώνεται αύριο το 18ο συνέδριο της που διοργανώνει η Ελληνική Εταιρία Ομοιοπαθητική Ιατρικής στο Εθνικό ίδρυμα Ερευνών της.

Η θεματική του συνεδρίου στρέφεται γύρω από την έννοια της ασθένειας ως διεργασίας μεταξύ εσωτερικών (μιασματικών) και εξωτερικών (περιβαλλοντικών)  παραγόντων.

Η θεματολογία αυτή δίνει τη δυνατότητα συνάντησης με χώρους πιο διευρυμένους απ’ ότι η συνήθης ομοιοπαθητική πρακτική, έτσι ώστε να αναπτυχθεί ένας γόνιμος διάλογος.

Κατόπιν τούτου, συμμετέχουν διακεκριμένοι επιστήμονες από τους χώρους της ψυχιατρικής, της φαρμακολογίας και της φιλοσοφίας. Την πρώτη μέρα των εργασιών θα λάβει χώρα και αφιέρωμα στον εκλιπόντα δάσκαλο της ομοιοπαθητικής ιατρικής Αρίσταρχο Τσαμασλίδη, μία από τις σημαντικότερες μορφές του χώρου μας.

Η στάση αυτή έχει ως στόχο να σφυρηλατήσει και μια μεγαλύτερη ενότητα (ως προς τους προβληματισμούς και τις διεκδικήσεις) εντός του ομοιοπαθητικού χώρου.

Εκδηλώσεις

Η αναγκαιότητα μεγαλύτερης αναγνωρισιμότητας μας οδήγησε στην επιλογή του χώρου διενέργειας του συνεδρίου στο κέντρο της Αθήνας, αλλά και στην πλαισίωση των εργασιών του συνεδρίου από πλειάδα καλλιτεχνικών εκδηλώσεων (θεατρικό δρώμενο, προβολή ταινίας, έκθεση μασκών και δύο συναυλίες στο αμφιθέατρο ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΖΕΡΒΑΣ).

Η οργανωτική επιτροπή του Συνεδρίου θεωρεί ότι η απόπειρα θα στεφθεί με επιτυχία, αν καταφέρει να αποτελέσει έναν σημαντικό τόπο συνάντησης και διαλόγου της πλειοψηφίας των Ελλήνων ομοιοπαθητικών ιατρών, έτσι ώστε αυτή η ιατρική πράξη να αγκαλιάσει όσο μεγαλύτερο τμήμα του Ελληνικού πληθυσμού είναι εφικτό και να απαντήσει αποτελεσματικά τα θεραπευτικά αιτήματα της εποχής μας.

Να σημειωθεί ότι αύριο Κυριαή, την  τελευταία μέρα του συνεδρίου,  θα λειτουργήσει ταυτόχρονα και δορυφορική συνάντηση της Ελληνικής Εταιρίας Ομοιοπαθητικών Φαρμακοποιών στο μικρό αμφιθέατρο του Ιδρύματος.