H Ford αποκάλυψε το πρώτο ηλεκτρικό της μοντέλο, SUV με την ονομασία Mustang Mach-E. Το αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο, η νέα Mustang Mach-E αποτελεί μέρος του εξηλεκτρισμού της φίρμας, όντας μια ευφυής σε σύλληψη και καινοτόμα σε εκτέλεση πρόταση στην κατηγορία των οχημάτων μηδενικών εκπομπών.

Θα προσφέρεται σε δύο εκδόσεις, μια …μικρή με την μπαταρία των 75,7 kW (η βασική έκδοση ) και η πιο ισχυρή, με την μπαταρία των  98,8 kW (η πιο ενισχυμένη). Όπως ανέφερε στην πρώτη παγκόσμια παρουσίαση η Ford το νέο μοντέλο θα προσφέρεται σε εκδόσεις με κίνηση τόσο στους εμπρός όσο και στους πίσω τροχούς.

Η Mustang Mach-E και ειδικότερα, η έκδοση Mach-E GT θα επιτυγχάνει σε επιτάχυνση τα  0-100 χλμ./ώρα σε χρόνο μικρότερο των 5 δλ. αποδίδοντας ισχύ 465 ίππους και ροπή 860 Nm, ενώ διαθέσιμη θα είναι και μια τετρακίνητη έκδοση με ισχύ 337 ίππων και ροπή 565 Nm.

Θα φέρει πλειάδα τεχνολογιών και στο εσωτερικό του, με πλήρη συνδεσιμότητα, ενώ, για πρώτη φορά στο νέο μοντέλο κάνει πρεμιέρα το νέο σύστημα πολυμέσων SYNC της Ford. Το νέο μοντέλο δεν θα είναι μόνο άρτιο τεχνολογικά, αλλά, θα είναι – εκτός των άλλων – και ένα άνετο μοντέλο για πέντε επιβάτες, με χώρο φόρτωσης από 400 έως και 1.400 λίτρα, στον χώρο αποσκευών και στο πίσω τμήμα και έναν επιπλέον χώρο 100 λίτρων στο εμπρός τμήμα. Και όλα αυτά για το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό της μοντέλο, που αποτελεί ένα από τα 14 ηλεκτροκίνητα μοντέλα που αναμένεται να δούμε στην Ευρώπη, έως τα τέλη του 2020.