Περισσότερα από δέκα νέα ηλεκτρικά μοντέλα αναμένονται στην χώρα μας το 2020, με τα πρώτα μοντέλα να είναι προ των πυλών. Όπως η νέο Corsa-e, για το οποίο η ελληνική αντιπροσωπεία ανακοίνωσε, κατά τη διάρκεια της έκθεσης αυτοκινήτου, την τιμή του. Συγκεκριμένα, το αμιγώς ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο κοστίζει από  29.890 ευρώ στην έκδοση Corsa-e Selection. Οι πιο αρκιβές εκδόσεις αφορούν την έκδοση Corsa-e Edition που κοστίζει 31.900 ευρώ και η πιο πλούσια εξοπλιστικά, αυτή του Corsa-e Elegance τιμάται στα 32.900 ευρώ. Το νέο Corsa-e έχει κάτω από το καπό του έναν ηλεκτροκινητήρα που αποδίδει 136 ίππους ενώ, η ροπή του αγγίζει τα 260 Nm

Σε επιδόσεις, το νέο μοντέλο μπορεί να επιταχύνει από τα 0-100 χλμ./ώρα σε 8,1 δλ. ενώ η τελική του τερματίζει στα 150 χλμ./ώρα. Οσόν αφορά την κατανάλωση του σε ηλεκτρική ενέργεια, σύμφωνα με το εργοστάσιο,   είναι 17,0 kWh/100 χλμ.. Φυσικά, το μεγάλο του πλεονέκτημα ότι οι εκπομπές CO2 είναι μηδενικές. Το γερμανικό μοντέλο αποθηκεύει την ηλεκτρική του ενέργεια σε μια μπαταρία  ιόντων λιθίου χωρητικότητας 50 kWh. Μετά από μια πλήρη φόρτιση το νέο Corsa-e μπορεί να προσφέρει την εξαιρετική αυτονομία των 330 χλμ. Η εγγύηση της μπαταρίας είναι για οκτώ χρόνια.

Για την φόρτιση του υπάρχουν οι εξής λύσεις. Στην πρώτη περίπτωση, και εφόσον το αυτοκίνητο φορτίζεται στο σπίτι, υπάρχει ο επιτοίχιος πίνακας, ο οποίος μπορεί να φορτίσει το Corsa-e φορτίζεται σε μόλις 5 ώρες. Αν, ο οδηγός βρίσκεται και σε ταξίδι, τότε, υπάρχει και η λύση με το καλώδιο τύπου «mode 3» που επιτρέπει τη φόρτιση σε έναν συμβατικό φορτιστή AC (εναλλασσόμενο ρεύμα). Σε αυτή την περίπτωση, και μέσα σε μια ώρα μπορεί να του εξασφαλίσει αυτονομία 100 επιπλέον χιλιομέτρων.

Οι σταθμοί φόρτισης DC (συνεχές ρεύμα), που θα αποκτήσουν στο μέλλον με μεγαλύτερη πυκνότητα στους δρόμους και τους δήμους είναι η πιο ταχύτερη λύση. Εδώ, το Corsa-e μπορεί να φορτίσει το 80% της χωρητικότητάς της σε λιγότερο από 30 λεπτά.