Λίγους μόλις μήνες μετά την αποκάλυψη ότι χάκερ εγκατέστησαν εξ αποστάσεως λογισμικό κατασκοπίας σε κινητά τηλέφωνα και άλλες συσκευές, εκμεταλλευόμενοι ένα ευάλωτο σημείο στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων WhatsApp, οι ειδικοί κυβερνοασφάλειας εντόπισαν νέο σφάλμα στην εφαρμογή.
Συγκεκριμένα, στην εφαρμογή WhatsApp που ανήκει στο Facebooκ εντοπίστηκε σφάλμα που θα μπορούσαν να εκμεταλλευτούν χάκερ για να κλέβουν απόρρητα προσωπικά δεδομένα, εικόνες και μηνύματα από τα smartphones χρηστών.
Κι όπως επεσήμαναν, αν οι χρήστες δεν αντιμετωπίσουν τον ιό, θα μπορούσαν χάκερ να στείλουν ένα αρχείο βίντεο με κακόβουλο λογισμικό στον λογαριασμό των θυμάτων στο WhatsApp. Μέσω αυτού του βίντεο – εφόσον οι χρήστες το κατεβάσουν, το κάνει αυτόματα η εφαρμογή – μπορούν οι κυβερνοπειρατές να κλέψουν πληροφορίες από τη συσκευή.
Οι υπεύθυνοι λειτουργίας του WhatsApp, προσπάθησαν να ενημερώσουν τους χρήστες για το σφάλμα στο σύστημα, τονίζοντας ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι το εκμεταλλεύτηκαν χάκερ για να κλέψουν δεδομένα. «Σ’ αυτή την περίπτωση δεν υπάρχουν λόγοι να πιστεύουμε ότι επηρεάστηκαν χρήστες», είπε εκπρόσωπος του WhatsApp στο HackerNews. Το σφάλμα επηρεάζει το WhatsApp σ’ όλες τις μεγάλες πλατφόρμες, περιλαμβανομένων των Android, iOS και Windows.
Προκειμένου να αποφευχθούν προβλήματα το Facebook κάλεσε τους χρήστες να βεβαιωθούν ότι διαθέτουν την τελευταία εκδοχή της εφαρμογής στα κινητά τους και να θέσουν εκτός λειτουργίας το αυτόματα «κατέβασμα» φακέλων εικόνων και βίντεο.
- «Αψίδα του Θριάμβου των ΗΠΑ»: Το ύψους 76 μέτρων μνημείο του Τραμπ για την 250ή επέτειο ανεξαρτησίας
- Αποκλεισμός των λιμανιών του Ιράν: Ο στρατός των ΗΠΑ λέει πως ανάγκασε 10 πλοία να γυρίσουν πίσω
- Ξανά φυλακισμένη στο Ιράν η νομπελίστρια ειρήνης Μοχαμαντί – Σε «κρίσιμη» κατάσταση έπειτα από καρδιακή προσβολή






