Η «Mytilineos» μέσω της θυγατρικής της εταιρείας με έδρα στο Λουξεμβούργο, Mytilineos Financial Partners S.A. προτίθεται να προβεί στην έκδοση και διάθεση ομολογιών ονομαστικής αξίας 500 εκατομμυρίων με λήξη το 2024 υπό την επιφύλαξη των συνθηκών της αγοράς και της ζήτησης, αναφέρει σε σημερινή της ανακοίνωση η εισηγμένη εταιρεία.

Τα κεφάλαια που θα αντληθούν από την έκδοση θα διατεθούν για τη χρηματοδότηση γενικών εταιρικών σκοπών και την καταβολή των προμηθειών και εξόδων της έκδοσης.

Όπως επισημαίνεται από την εταιρεία δεν δύναται να διασφαλιστεί ότι η έκδοση θα έχει το προαναφερθέν μέγεθος ή ότι θαπραγματοποιηθεί.

Σε σχέση μετην έκδοση, οι Citigroup Global Markets Limited, HSBC Bank plc και J.P. Morgan Securities plc θα ενεργήσουν ως Ενεργοί Συνδιαχειριστές του Βιβλίου Προσφορών (Joint Physical Bookrunners), οι Credit Suisse Securities (Europe) Limited, Goldman Sachs International και Nomura International plc θα ενεργήσουν ως Συνδιαχειριστές του Βιβλίου Προσφορών (Joint Bookrunners) και οι Alpha Bank A.E., Eurobank Ergasias S.A. ̧Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος Α.Ε. και Τράπεζα Πειραιώς Α.Ε. θα ενεργήσουν ως Επικεφαλής Διαχειριστές(Lead Managers).

Η παρουσίαση θα ξεκινήσει στην Αθήνα στις 18 Νοεμβρίου 2019.