Οι εμφανίσεις του Γιάννη Αντετοκούνμπο μόνο απαρατήρητες δεν περνάνε στον μαγικό κόσμο του ΝΒΑ, με τον «Greek Freak» να έχει ξεκινήσει πολύ δυναμικά και τα νούμερα που καταγράφει στη στατιστική του να είναι μοναδικά.

Στον τελευταίο του χρονικά αγώνα απέναντι στους Λος Άντζελες Κλίπερς, ο 25χρονος σταρ είχε 38 πόντους (ρεκόρ σεζόν) με 6/14 δίποντα, 4/7 τρίποντα, 14/18 βολές, 16 ριμπάουντ, 9 ασίστ, 2 κλεψίματα και 2 κοψίματα.

Το «κλειδί» στα νούμερα του ήταν φυσικά τα τέσσερα τρίποντα που ευστόχησε σε επτά προσπάθειες, δείχνοντας πως αν θέλει μπορεί να γίνει μεγάλη απειλή πίσω από τα 7,25, κάτι που αν καταφέρει θα είναι… καταστροφικό για τους αντιπάλους του.

Για τη συγκεκριμένη προοπτική μίλησε ένας από τους καλύτερους σκόρερ όλων των εποχών στο ΝΒΑ, ο Τρέισι ΜακΓκρέιντι, ο οποίος σε συνέντευξη του τόνισε πως αν ο Γιάννης Αντετοκούνμπο αρχίζει να βάζει σταθερά τα τρίποντα τότε η συζήτηση για το πρωτάθλημα απλά τελείωσε.

Αναλυτικά όσα είπε ο Τρέισι ΜακΓκρέιντι για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο:

«Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δεν φοβάται να πάρει τα σουτ. Αν με συνέπεια σκοράρει τρίποντα θα κερδίσουν το Πρωτάθλημα. Θα γίνει πρόβλημα αν αρχίσουν να τον μαρκάρουν, θα έχει τελειώσει η συζήτηση με το Πρωτάθλημα».