Η Skoda παρουσιάζει, μέσω δύο καμουφλαρισμένων φωτογραφιών, του μοντέλου που βρίσκεται σε φάση δοκιμών, την τέταρτη γενιά της νέας  OCTAVIA. Όπως αναφέρει η τσέχικη φίρμα η νέα OCTAVIA είναι μακρύτερη και φαρδύτερη και με ακόμα μεγαλύτερο πορτμπαγκάζ ενώ  έχει εντελώς νέα σχεδίαση με το μήκος να αγγίζει τα 4,68 μέτρα. Το ολοκαίνουργιο εσωτερικό συνδυάζει εξαιρετική λειτουργικότητα, διαθέτει πιο μεγάλους χώρους, με τους πίσω επιβάτες να έχουν ακόμη περισσότερο χώρο για τα γόνατα τους που είναι αυξημένος κατά 78 χιλιοστά. Ο χώρος αποσκευών με 600 λίτρα είναι απλά ο μεγαλύτερος στην κατηγορία. Φέρει νέο πολυλειτουργικό τιμόνι από το οποίο μπορούν να εκτελεστούν 14 διαφορετικές λειτουργίες ενώ είναι το πρώτο μοντέλο της SKODA που διαθέτει head-up display.

Στα νέα συστήματα υποβοήθησης, ξεχωρίζουμε τα Collision Avoidance Assist και Exit Warning. Ειδικότερα, και σε περίπτωση επικείμενης σύγκρουσης με έναν πεζό, ποδηλάτη ή άλλο όχημα το νέο Assist Avoidance Assist (Αποφυγής Σύγκρουσης) υποβοηθά τον οδηγό σε έναν ελεγχόμενο ελιγμό αποφυγής του ατυχήματος. Επίσης, το σύστημα Exit Warning (Προειδοποίησης Εξόδου) επιτρέπει στον οδηγό να γνωρίζει εάν άλλο όχημα ή ποδηλάτης πλησιάζει από πίσω όταν ανοίγει την πόρτα του αυτοκινήτου.

Θα είναι διαθέσιμη με  TSI  (βενζίνης) και TDI (ντίζελ) κινητήρες, ισχύος 110-190 ίππων και 116-200 ίππων,  αντίστοιχα, με μηχανικό ή αυτόματο κιβώτιο DSG 7 σχέσεων. Διαθέσιμος θα είναι και ο κινητήρας φυσικού αερίου (CNG).

Επίσης, θα υπάρχει και υβριδικό plug-in με δύο διαφορετικές εκδόσεις ισχύος, με 204 και 245 ίππους. Η Παγκόσμια πρεμιέρα της νέας OCTAVIA είναι προγραμματισμένη για τις 11 Νοεμβρίου 2019, στην Πράγα.