Ένας άνδρας βρέθηκε νεκρός σήμερα και 4 άνθρωποι αγνοούνται μετά τις κατακλυσμιαίες βροχές που έπληξαν την Καταλονία, οι οποίες προκάλεσαν επίσης σοβαρά προβλήματα στην κυκλοφορία στους δρόμους και τις αεροπορικές και τις σιδηροδρομικές συγκοινωνίες.

Η σορός ενός άνδρα που παρασύρθηκε από έναν χείμαρρο χθες το βράδυ στο χωριό Αρενίς ντε Μουντ εντοπίστηκε τα ξημερώματα σε παραλία της Κάλντες ντ’ Εστράκ, 40 χιλιόμετρα βόρεια της Βαρκελόνης, ανακοίνωσε η τοπική αστυνομία στο Twitter.

Εκ των 4 αγνοουμένων, δύο βρίσκονταν σε ένα μπανγκαλόου, το οποίο παρασύρθηκε από τα λασπόνερα στο Βίλαβερντ, σε απόσταση 30 χλμ από την Ταραγόνα και άλλοι δύο σε ένα αυτοκίνητο που εντοπίστηκε μέσα σε έναν ποταμό στο χωριό Εσμπλούγα ντε Φρανκόλι, στην ίδια περιοχή.

Κατέρρευσαν γέφυρες

Ισπανικά τηλεοπτικά δίκτυα μετέδιδαν σήμερα εικόνες από τη πληγείσα περιοχή, όπου χωριά έχουν καλυφθεί από λασπόνερα, γέφυρες έχουν καταρρεύσει και κτίσματα έχουν παρασυρθεί από ορμητικούς χειμάρρους. Ο πρόεδρος της περιφέρειας της Καταλονίας επισκέφθηκε την περιοχή.

Σύμφωνα με τις αρχές, σχεδόν 50 δρόμοι κόπηκαν στα δύο από τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις, όπως επίσης και πολλές σιδηροδρομικές γραμμές. Η κυκλοφορία στο σιδηροδρομικό δίκτυο διακόπηκε μεταξύ του Φιγκέρες στην Καταλονία και του Περπινιάν στη Γαλλία, έγινε γνωστό από την κρατική εταιρεία σιδηροδρόμων Renfe.

Εξετράπησαν πτήσεις

Τριάντα επτά πτήσεις που επρόκειτο να προσγειωθούν στην περιοχή εξετράπησαν προς άλλα αεροδρόμια, ανέφερε η διαχειρίστρια εταιρεία Aena.

Από τα 30.000 νοικοκυριά που βυθίστηκαν στο σκοτάδι εξαιτίας των ακραίων καιρικών φαινομένων, σε περίπου 20.000 αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση αργά σήμερα.

Σχολεία έκλεισαν σε καμιά δεκαριά κοινότητες ως προληπτικό μέτρο.

Και η νότια Γαλλία επλήγη από τις καταρρακτώδεις βροχές, χωρίς να υπάρχουν θύματα.

Στην περιοχή Μπεζιέρ, το ύψος του νερού σε διάστημα έξι ωρών έφθασε τα δύο μέτρα, ήτοι το ισοδύναμο δυόμιση μηνών, σύμφωνα με τη Meteo France.