Βολές κατά του Αλέξη Τσίπρα μετά τις αλλεπάλληλες αποκαλύψεις για τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ κατά το α’ εξάμηνο 2015 εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στο συνέδριο του Economist.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην άρνηση του Αλέξη Τσίπρα να μιλήσει για τα όσα συνέβαιναν κατά το α’ εξάμηνο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, σε αντίθεση με άλλα στελέχη του κόμματος.

«Η λήθη βολεύει μερικούς» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, για να προσθέσει ότι «όμως και βιβλία γράφονται και πολλοί στενοί συνεργάτες τους μιλούν πια».

«Οπότε, θα ευχηθώ «καλά ξεμπερδέματα»» κατέληξε ο πρωθυπουργός για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Μητσοτάκης για α’ εξάμηνο 2015

«Όταν προς τα τέλη του 2014 η χώρα φάνηκε να βγαίνει στο ξέφωτο, η επικράτηση του λαϊκισμού την πήγε πίσω. Τώρα ξέρουμε ποιους βαραίνουν οι ευθύνες για τη μεγάλη οπισθοδρόμηση των τελευταίων ετών.

»Και βιβλία γράφονται και στόματα ανοίγουν. Ακόμα και παλιοί συνεργάτες τους δεν τους αφήνουν να ησυχάσουν. Καλά ξεμπερδέματα» είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο πλαίσιο της «23ης συζήτησης στρογγυλής τραπέζης με την ελληνική κυβέρνηση» που διοργανώνει ο Economist.

Η ΝΔ στην Ελλάδα ανανεωμένη κατέκτησε το 40% των ψήφων και την απόλυτη κοινοβουλευτική πλειοψηφία, ανέφερε και επισήμανε ότι αυτή η εξαίρεση σταθερότητας, είναι η πρώτη απάντησή μας στο ερώτημα της αποψινής συζήτησης. Είναι η μοίρα μας να πηγαίνουμε κόντρα στο ρεύμα, προσέθεσε.