«Εμείς από το 2016 ζητάμε να συζητηθεί το θέμα. Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε κάνει μια επιτροπή για να αποφύγει το θέμα. Δεν μπορούν να υπάρχουν ψηφοφόροι δύο κατηγοριών, και πόσο μάλλον ψηφοφόροι εξωτερικού δύο κατηγοριών. Είναι μεγάλη ευκαιρία να προχωρήσει το αυτονόητο» σχολιάζει ο Νίκος Ρωμανός για το ζήτημα της ψήφου των απόδημων.

Μιλώντας στην εκπομπή One Direct Weekend, ο διευθυντής του γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, σημειώνει πως «δεν μπορούμε να κάνουμε πίσω στην ισοτιμία των ψήφων. Δεν μπορεί να είναι εγγεγραμμένοι δύο κατηγοριών στους εκλογικούς καταλόγους. Πρέπει η βαρύτητα της ψήφου να είναι ίδια. Για να μην απομονωθεί ο ΣΥΡΙΖΑ και φανεί ότι η πραγματική αιτία που δεν θέλει να ψηφίσουν αυτοί οι άνθρωποι, είναι επειδή τους φοβάται ότι δεν θα τον ψηφίσουν, έκανε την πιρουέτα. Ξανά λέω μιλάμε για όσους είναι εγγεγραμμένοι στις εκλογικούς καταλόγους. Για όσους έφυγαν από την χώρα από τις πολιτικές Τσίπρα, Βαρουφάκη και Λαφαζάνη» υπογραμμίζει.

«Θα κάνουμε και υποχωρήσεις για να πετύχουμε αυτό το βασικό ζήτημα. Αδιανόητο να μην βρεθούν 300 βουλευτές» προσθέτει. Για την Βόρεια Μακεδονία, υποστηρίζει πως «εμείς θα ζητήσουμε την πιστή εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών. Ήμασταν κατά, κάναμε ότι μπορούσαμε για να μη κυρωθεί. Κυρώθηκε όμως και είναι τμήμα της διεθνούς εννόμου τάξεως. Πάντως, είναι προϋπόθεση η πιστή εφαρμογή για να συζητηθεί η ενταξιακή πορεία της γειτονικής χώρας».

Σχετικά με το προσφυγικό λέει πως «μέσα σε δύο μήνες, από όταν αναλάβαμε την κυβέρνηση, τριπλασιάστηκαν οι ροές. Και όλα τα προηγούμενα χρόνια έγιναν μόνο 2.000 επιστροφές. Βρήκαμε μια ωρολογιακή βόμβα. Το λέγαμε αυτό. Δεν είναι δυνατόν να μη γίνεται διαχωρισμός. Να μην επιταχυνθεί η διαδικασία χορήγησης ασύλου. Εμείς αυτά κάνουμε. Προχωράμε την επίσπευση της διαδικασίας χορήγησης ασύλου. Ενισχύουμε τη φύλαξη των συνόρων μας, διεθνοποιούμε το ζήτημα» καταλήγει ο κ. Ρωμανός.

Αναφορικά με την επικείμενη έναρξη της Προανακριτικής για τους χειρισμούς της υπόθεσης Novartis, επισημαίνει ότι «περιμένουμε να δούμε σε βάθος τα στοιχεία που χρήζουν διερεύνησης. Να δούμε τους μάρτυρες, κουκουλοφόρους και μη που θα κληθούν. Περιμένουμε. Εμείς κρατάμε θεσμική στάση. Δε θα πέσουμε στην παγίδα να την αλλάξουμε. Πιστεύουμε και τιμούμε το τεκμήριο της αθωότητας όλων όσων εμπλέκονται μέχρι να αποδειχθεί η ενοχή τους».

Πηγή: Οnetv.gr