Ο προπονητής της Μπαρτσελόνα, Σβέτισλαβ Πέσιτς, σχολίασε το γεγονός πως λίγοι θεατές παρακολούθησαν την μεγαλειώδη νίκη της ομάδας του κόντρα στην Άλμπα Βερολίνου (103-84) για την 3η αγωνιστική της Euroleague.

Το «Palau Blaugrana» ήταν λογικό να μείνει μισοάδειο λόγω των πολιτικών εξελίξεων που ταλανίζουν την Ισπανία και έχουν βγάλει στους δρόμους χιλιάδες Καταλανούς διαδηλωτές που βγήκαν στους δρόμους για να διαδηλώσουν υπέρ των πολιτικών ηγετών τους που καταδικάστηκαν σε 9-13 χρόνια φυλάκισης ως υποκινητές του αυτονομιστικού κινήματος.

«Προέρχομαι από τη Γιουγκοσλαβία που πλέον δεν υπάρχει… Είχαμε να αντιμετωπίσουμε πιο σοβαρά ζητήματα σε σχέση με την Ισπανία και την Καταλονία. Οι άνθρωποι έχουν το δικαίωμα να διαδηλώνουν και να εκφράζουν δημόσια τη γνώμη και τα συναισθήματα τους, καθώς η Καταλονία είναι η πατρίδα τους», σχολίασε ο Πέσιτς.

Ταυτόχρονα εξήγησε πως ο ίδιος αλλά και οι παίκτες του δεν βρίσκονται στην Μπαρτσελόνα για τα χρήματα, αλλά με μοναδικό στόχο τις νίκες και την κατάκτηση πολλών τροπαίων.

Ο έμπειρος τεχνικός δήλωσε χαρακτηριστικά:«Δεν είμαστε εδώ για τα λεφτά αλλά για να κερδίζουμε». Τα λεφτά είναι σημαντικά για τον καθένα, όμως ο στόχος μας δεν είναι το χρήμα».