Σε… κάθε άλλο παρά καλό κλίμα διεξήχθη η συνάντηση του τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Μάικ Πενς στην Άγκυρα.

Αν μια εικόνα ισούται με χίλιες λέξεις, οι φωτογραφίες της συνάντησης των δύο ανδρών λένε πολλά για τις σχέσεις της Τουρκίας με τις ΗΠΑ από τη στιγμή που ο Ερντογάν αποφάσισε να ξεκινήσει την επιχείρηση «πηγή ειρήνης» στη Συρία.

Πρόσωπα «παγωμένα». Βλέμματα που θα μπορούσαν να «κόψουν» το αίμα. Βλοσυροί και αγέλαστοι, ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Μάικ Πενς δεν έκαναν, γιατί δεν ήθελαν, καμία προσπάθεια να κρύψουν τίποτα.


Μάλιστα, όπως αναφέρει το Reuters, τούρκοι αξιωματούχοι κατέστησαν σαφές πως οι ενέργειες της Άγκυρας θα συνεχιστούν κανονικότατα στη Συρία.

Η γλώσσα του σώματος

Ο Ερντογάν υποδέχτηκε τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ στην είσοδο του γραφείου του. Μια χειραψία για τα μάτια των… φωτογράφων και πέρασαν στο «σαλόνι». Κι εκεί τα πράγματα δεν άλλαξαν. Μάλλον η ατμόσφαιρα στο Βόρειο Πόλο είναι πιο ζεστή. Και όχι λόγω της κλιματικής αλλαγής.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας που ήταν… σπίτι του, κάθισε πιο χαλαρός στην πολυθρόνα. Αντίθετα, ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ έδειξε και με τη στάση του σώματός του ότι το τελευταίο μέρος που θα ήθελε να βρίσκεται ήταν το παλάτι του «σουλτάνου».