Η Sia, η δημοφιλής ποπ σταρ από την Αυστραλία που τα τελευταία χρόνια γνωρίζει τεράστια επιτυχία σε διεθνές επίπεδο,  προχώρησε σε μια μεγάλη αποκάλυψη για την υγεία της, ανακοινώνοντας πως πάσχει από μία σπάνια νευρολογική ασθένεια, που την κάνει να ζει με χρόνιους πόνους.

Συγκεκριμένα με tweet που δημοσίευσε η Sia στον προσωπικό της λογαριασμό είπε πως πάσχει από σύνδρομο Ehlers-Danlos (EDS), μια σπάνια κατάσταση που μπορεί να προκαλέσει πόνο στις αρθρώσεις και ακραία κόπωση.

«Ήθελα απλώς να πω σε όσους από εσάς πάσχουν από πόνο, φυσικό ή συναισθηματικό, πως σας αγαπώ. Να είστε δυνατοί», έγραψε η Sia . «Ο πόνος αποθαρρύνει, αλλά δεν είστε μόνοι».

Σύμφωνα με την Εθνική Υπηρεσία Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου υπάρχουν 13 τύποι EDS, μια κατάσταση που επηρεάζει τον συνδετικό ιστό γύρω από το σώμα. Ορισμένες μορφές είναι ήπιες ενώ άλλες μπορεί να πιο σοβαρές και επίπονες.

Η 43χρονη Sia, γνωστή από επιτυχίες της όπως το «Chandelier», «Elastic Heart» και «Cheap Thrills», η οποία συνηθίζει να κρύβει το πρόσωπό της φορώντας τεράστιες περούκες, έχει συνεργαστεί με μεγάλα ονόματα της παγκόσμιας μουσικής βιομηχανίας, χαρίζοντας στίχους και μουσικές της σε καλλιτέχνες όπως οι Adele, Rihanna και Beyonce.

Η Sia έχει στο παρελθόν μιλήσει ανοιχτά για τον εθισμό της στο αλκοόλ και τα παυσίπονα, ενώ τον Σεπτέμβριο του 2018, η ίδια δημοσίευσε ένα tweet στο οποίο ανέφερε πως γιορτάζει «οκτώ χρόνια νηφάλια».

s