Ο διευθυντής της καρδιοχειρουργικής κλινικής στο Ιπποκράτειο, Δημήτρης Λυμπεριάδης, περιέγραψε τα πρώτα δραματικά λεπτά του Πέτρου Τατσόπουλου στο νοσοκομείο, καθώς και τις κινήσεις που έκανε το ιατρικό προσωπικό για να του σώσουν τη ζωή.

Την Τρίτη, ο συγγραφέας και πολιτικός αισθάνθηκε έντονο πόνο στο στήθος, την ώρα που βρισκόταν στον «αέρα» τηλεοπτικής εκπομπής. Στη συνέχεια, ο Πέτρος Τατσόπουλος λιποθύμησε.

Ο πρώην βουλευτής μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Ιπποκράτειο, όπου διαπιστώθηκε ότι έπαθε ανεύρυσμα αορτής. Ο κ. Τατσόπουλος εισήχθη στο χειρουργείο και υπέστη επιτυχώς χειρουργική επέμβαση. Πλέον, βρίσκεται στο τέταρτο 24ωρο από το χειρουργείο.

«Δεν προλαβαίνουμε – Ή τώρα ή τελειώνει»

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο καρδιοχειρούργος που εγχείρησε τον συγγραφέα εξήγησε ότι αρχικά οι γιατροί πίστευαν ότι έπαθε έμφραγμα και τον πήγαν στο αιμοδυναμικό. Στην συνέχεια κλήθηκε να τον εξετάσει.

Όταν τον είδε από την εμπειρία του κατάλαβε ότι είχε ανεύρυσμα. «Μου είπαν να κάνει κι άλλες εξετάσεις. Να κάνει αξονική. Τους είπα: Τρέχτε τον επάνω στο χειρουργείο αμέσως. Δεν προλαβαίνουμε. Τελειώνει. Ή τώρα ή τελειώνει. Τρέχτε τον επάνω», είπε ο Δημήτρης Λυμπεριάδης.

Όπως εξήγησε, χρειάστηκε να κάνει την τομή την ίδια στιγμή που του έδινε τα φάρμακα ο αναισθησιολόγος, καθώς η πίεση του είχε φτάσει περίπου στο 3-4. «Αν κάναμε περαιτέρω εξετάσεις θα είχε τελειώσει. Χάθηκες αν σκεφτείς να αποφασίσεις τι θα κάνεις. Τον έχασες. Ή είσαι επιθετικός, το ξέρεις και το κάνεις ή δεν το ξέρεις και χάνεται ο ασθενής», ανέφερε ο καρδιοχειρούργος.