Την Παρασκευή ο Τόμας Κουκ κατάφερε… να ενωθεί με τα ιερά δεσμά του γάμου με την εκλεκτή της καρδιάς στο πανέμορφο νησί της Ρόδου. Το ζευγάρι από την Βρετανία είχε φθάσει στο νησί με πακέτο διακοπών από την Thomas Cook, το αρχαιότερο ταξιδιωτικό γραφείο στη Βρετανία, που χρεοκόπησε την περασμένη Δευτέρα.

Με την είδηση της χρεοκοπίας του ταξιδιωτικού γραφείου κινδύνευσε και ο γάμος του αγαπημένου ζευγαριού. Ο γαμπρός, ο 29χρονος Τόμας Κουκ και η 27χρονη σύντροφός του, Αμέλια Μπίντς, από το Νότιγχαμ, είχαν καταβάλει συνολικά 10.000 λίρες προκειμένου να πραγματοποιήσουν τις διακοπές τους και τον γάμο των ονείρων τους στη Ρόδο.

Η… «έκπληξη» της Thomas Cook

Μάλιστα, καθώς ο νεαρός Βρετανός και γαμπρός έφερε το ίδιο όνομα με την εταιρεία κολοσσό που κατέρρευσε, αποκάλυψε πως η Thomas Cook του είχε υποσχεθεί μία «έκπληξη» για την ημέρα του γάμου του… Η έκπληξη αυτή μάλλον ήρθε με την είδηση της χρεοκοπίας και το ενδεχόμενο να μην πραγματοποιηθεί ο γάμος.

Συγγενείς και φίλοι ταξίδεψαν στην Ρόδο για να βρουν το ζευγάρι και τις δύο κόρες τους, που έχουν ήδη αποκτήσει, και ο γάμος τελικά πραγματοποιήθηκε τόσο με την βοήθεια του προσωπικού του ξενοδοχείου, όπου διέμειναν ενώ έκαναν μέχρι και… έρανο για να πραγματοποιηθεί ο πολυπόθητος γάμος του Τόμας Κουκ!

Γάμος… μετά εράνου

Όπως, δήλωσε η νύφη στον βρετανικό Τύπο, το ζευγάρι αναγκάστηκε να πληρώσει εκ νέου το πακέτο των διακοπών του καθώς και τα έξοδα του γάμου του, όμως ντόπιες εταιρείες και η διοργανώτρια γάμων της Thomas Cook, αν και έχασε την δουλειά της, βοήθησαν ώστε να πραγματοποιηθεί ο γάμος των δύο Βρετανών.

«Έπρεπε να πληρώσουμε για όλα, για όλα όσα είχαμε πληρώσει στην Thomas Cook από την αρχή, αλλά, μια τοπική εταιρεία διοργάνωσης γάμων μας βοήθησε», δήλωσε η Αμέλια Μπίντς ενώ πρόσθεσε πως ο καιρός ήταν υπέροχος και πως η γαμήλια δεξίωση έγινε στους χώρους του ξενοδοχείου τους.

Η προγραμματισμένη επιστροφή του ζευγαριού στην Βρετανία ήταν στις 3 Οκτωβρίου, μετά όμως την κατάρρευση του ταξιδιωτικού γραφείου, η ακριβής ημερομηνία παραμένει ακόμη… άγνωστη.

Ο σταδιακός επαναπατρισμός περίπου 150.000 Βρετανών έχει ήδη ξεκινήσει και φέρει την κωδική ονομασία «Επιχείρηση Μάτερνχορν».