Στη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών, στην ενίσχυση των κέντρων Υγείας αλλά και στη διατήρηση των ΤΟΜΥ προσανατολίζεται το υπουργείο Υγείας, σύμφωνα με όσα δηλώνει ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ».

Ο υπουργός αναφέρει χαρακτηριστικά: «Σκοπεύουμε να ενισχύσουμε με συμβεβλημένους γιατρούς τα πράγματι υποστελεχωμένα Κέντρα Υγείας και ΤΟΜΥ, τα οποία θα αναδιαρθρώσουμε και ομοιογενοποιήσουμε, για να τα κάνουμε πιο αποτελεσματικά».

Για την ιλαρά

Ο υπουργός Υγείας, στην ίδια συνέντευξη, αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο για υποχρεωτικό εμβολιασμό κατά της ιλαράς, με αφορμή ερώτηση για την πρόσφατη σχετική νομοθέτηση στη Γερμανία:

«Προκειμένου να θωρακίσουμε τη δημόσια υγεία, εξετάζουμε όλα τα ενδεχόμενα» ήταν η απάντηση του υπουργού, η οποία συμπληρώθηκε με νέα έκκληση υπέρ του εμβολιασμού κατά της εποχικής γρίπης:

«Ενώνω τη φωνή μου με την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, τους ιατρικούς συλλόγους σε όλη την Ελλάδα, τους φαρμακευτικούς συλλόγους, καθηγητές και όλους τους ειδικούς επιστήμονες, που μιλούν για την ανάγκη εμβολιασμού των παιδιών, των ευπαθών ομάδων και του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού. Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος προφύλαξης απέναντι στην εποχική γρίπη».

Ο Βασίλης Κικίλιας κάνει λόγο και για τη λειτουργία νέων υπηρεσιών επείγουσας ιατρικής, όπως το κέντρο διαχείρισης εγκεφαλικών επεισοδίων. Ο υπουργός Υγείας αναφέρει εν προκειμένω τα εξής: «Δίνουμε προτεραιότητα στην αναβάθμιση των Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών, τα οποία θέλουμε να είναι σε πλήρη διασύνδεση με το ΕΚΑΒ, ώστε να αποτελέσουν ένα πλήρες σύστημα επείγουσας φροντίδας. Ενισχύουμε τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και τις Μονάδες Αυξημένης Φροντίδας που υποστηρίζουν τα βαριά περιστατικά και σχεδιάζουμε άμεσα τη λειτουργία νέων υπηρεσιών, όπως το ολοκληρωμένο κέντρο διαχείρισης εγκεφαλικών επεισοδίων».