Με στόχο να βοηθήσει και να εμπνεύσει όλους όσοι αντιμετωπίζουν αυτοάνοσα νοσήματα, η διάσημη τηλεπερσόνα Κιμ Καρντάσιαν, αφαίρεσε το μεικ απ τόσο από το πρόσωπο όσο και από το σώμα της και αποκάλυψε τα σημάδια που φέρει από την ψωριασική αρθρίτιδα.

View this post on Instagram

?♥️ I did my make up myself ?? My @kkwbeauty Labor Day Sale is happening now! I’m wearing my Glam Bible Bundle and Powder Contour & Highlight Palette in Medium. Shop my look at kkwbeauty.com

A post shared by Kim Kardashian West (@kimkardashian) on

Μίλησε για το τρόπο που το αυτοάνοσο νόσημα επηρέασε την ίδια σε διαφορετικές ηλικίες και φάσεις καθ’όλη την διάρκεια της ζωής της στο νεοσύστατο site της αδερφής της poosh.

Εξάλλου είναι γνωστή η άνεση που αισθάνεται η Κιμ με την έκθεση στα social media, γεγονός που την ώθησε να γίνει γνωστή παγκοσμίως.

«Η ψωριασική αρθρίτιδα μπορεί να γίνει χειρότερη με τον καιρό»

Η Κιμ Καρντάσιαν μιλώντας για την δική της μάχη ενάντια στο αυτοάνοσο, που εμφανίστηκε πρώτη φορά όταν ήταν στην ηλικία των 25 ετών, ανέφερε πως συχνά άκουγε τις δυσκολίες που αντιμετώπιζε η μητέρα της, η οποία είχε το ίδιο αυτοάνοσο, αλλά ποτέ δεν είχε συνειδητοποιήσει πόσο πολύ μπορεί να σε επηρεάσει.

Στις φωτογραφίες που μοιράστηκε ποζάρει άβαφη και ιδιαίτερα εμφανή είναι τα σημάδια, σε διάφορα σημεία του σώματός της όπως το πρόσωπο, τα πόδια αλλά και τα χέρια της.

Πριν λίγο καιρό κοινοποίησε ότι διαγνώσθηκε με ψωριασική αρθρίτιδα που έκανε τις αρθρώσεις της να καίνε και να πονούν. Η πάθηση αυτή είναι μακροχρόνια ενώ ενδέχεται να χειροτερέψει με το πέρασμα των χρόνων.

Η ίδια αποκάλυψε στη συνέχεια ότι οι κρέμες δεν βοηθούν ουσιαστικά, αφού τα σημάδια άλλοτε παραμένουν ενώ μερικές φορές αυξάνονται ενώ χρησιμοποιεί μέικ απ για να μπορεί να κρύψει τα σημάδια σε πρόσωπο και σώμα.

Μοιράστηκε την ιστορία της, αποκαλύπτοντας μία πολύ διαφορετική εικόνα από εκείνη που ολόκληρος ο κόσμος έχει «συνηθίσει» να βλέπει από αυτήν, για να βοηθήσει άλλους που πάσχουν από αυτοάνοσα νοσήματα και να τους τονώσει το ηθικό.

View this post on Instagram

@kkwbeauty Body Foundation is back in stock! KKWBEAUTY.COM

A post shared by Kim Kardashian West (@kimkardashian) on

Αυτό που πρέπει να κάνει από μέρους της, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, είναι να τρώει καλύτερα και να διατηρεί το άγχος της σε χαμηλά επίπεδα.