Την επιτάχυνση των διαδικασιών που αφορούν σε 2.900 προσλήψεις μόνιμων εργαζομένων για το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» αποφάσισε η κυβέρνηση.

Εντός του 2019 αναμένεται να υπάρξει η προκήρυξη για τις προσλήψεις ενώ αυτό το διάστημα ολοκληρώνεται η καταγραφή των εργαζομένων που υπάρχουν ώστε να διαφανεί που υπάρχουν οι μεγαλύτερες ανάγκες για προσλήψεις.

Χθες, ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος συναντήθηκε με εκπροσώπους των εργαζομένων. Επειδή οι διαδικασίες εξαρτώνται από το ΑΣΕΠ, ο κ. Θεοδωρικάκος , σύμφωνα με πληροφορίες, δεν έδωσε χρονοδιάγραμμα για την μόνιμη πρόσληψη των εργαζομένων, τόνισε ωστόσο ότι δεν θέλει να υπάρξει κενό πρόγραμμα.

Γι’ αυτό το λόγο τόνισε ότι έχουν έχουν εξασφαλισθεί στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους  62,5 εκατομμύρια ευρώ, προκειμένου να υλοποιηθούν όσα προβλέπει και η τροπολογία που ψηφίσθηκε ομόφωνα από τη Βουλή τον περασμένο Δεκέμβριο για παραμονή στην εργασία όλων των σημερινών εργαζόμενων στο πρόγραμμα, έως ότου ανακοινωθούν οι οριστικοί πίνακες από το ΑΣΕΠ.

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών εξέφρασε την βούληση να ενισχυθεί και να αναβαθμιστεί το Βοήθεια στο Σπίτι ώστε να καταστεί βασική δομή στήριξης για την Τρίτη Ηλικία και ΑΜΕΑ στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, χωρίς πάντως να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.