Στο νεοσύστατο ATP Cup, που θα πραγματοποιηθεί στις αρχές του 2020 σε τρεις πόλεις της Αυστραλίας θα λάβει μέρος η Ελλάδα, με την γαλανόλευκη να εκπροσωπείται από τον Στέφανο Τσιτσιπά, τον Μιχάλη Περβολαράκη και άλλους τρεις τενίστες.

Σήμερα, μάλιστα, πραγματοποιήθηκε και η κλήρωση, με την Ελλάδα να τοποθετείται στο Group F μαζί με την Γερμανία, τον Καναδά και την Αυστραλία. Οι αγώνες του ομίλου μας θα πραγματοποιηθούν στην πόλη του Μπρίσμπεϊν και συγκεκριμένα στην Pat Rafter Arena.

Η Γερμανία θα παραταχθεί στο τουρνουά με τους Σάσα Ζβέρεφ και Γιαν Λέοναρντ Στραφ, ο Καναδάς με τους Φέλιξ Οζιέ – Αλιασίμ και Μίλος Ράονιτς και η Αυστραλία με τους Νικ Κύργιο και Αλεξ Ντε Μινόρ. Αυτοί είναι οι σίγουροι, καθώς οι υπόλοιπες συμμετοχές, μέχρι 3 επιπλέον παίκτες από κάθε χώρα, θα πρέπει να δηλωθούν έως τις 13 Νοεμβρίου.

Το τουρνουά θα ξεκινήσει στις 3 Ιανουαρίου, με την Ελλάδα στο πρώτο tie να αντιμετωπίζει τον Καναδά. Οι αγώνες θα ξεκινήσουν στις 10 το πρωί τοπική (03:00 τα ξημερώματα ώρα Ελλάδας).

Η δεύτερη αγωνιστική θα πραγματοποιηθεί στις 5 Ιανουαρίου, όταν και η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει την Γερμανία στις 17:30 τοπική (10:30 στην Ελλάδα), ενώ στις 7/1 θα αντιμετωπίσουμε ξανά στις 17:30 την οικοδέσποινα Αυστραλία.

Στη νοκ-άουτ φάση θα προκριθούν οι ομάδες που θα τερματίσουν πρώτες στους 6 ομίλους, αλλά και οι 2 καλύτερες δεύτερες. Οι προημιτελικοί θα διεξαχθούν στις 9 και 10 Ιανουαρίου, οι ημιτελικοί στις 11 Ιανουαρίου και ο μεγάλος τελικός στις 12 Ιανουαρίου. Όλοι οι αγώνες νοκ άουτ θα πραγματοποιηθούν στο Σίδνεϊ.