Το λίπος αποτελεί για πολλούς ένα απαγορευμένο καρπό, του οποίου η πρόσληψη είναι συνδεδεμένη με υψηλό βαθμό απόλαυσης, αλλά και αυξημένο κίνδυνο πρόκλησης προβλημάτων υγείας. Είναι πράγματι μόνο έτσι;

Οταν ακούμε τη λέξη λιπαρά, το μυαλό μας πάει πάντοτε στα αυξημένα κιλά, στη χοληστερίνη και στον κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακών νοσημάτων.

Αυτό που πρέπει λοιπόν να τονίσουμε είναι ότι η υπερβολική κατανάλωση συγκεκριμένων λιπαρών, των λεγόμενων κορεσμένων, στη διατροφή μας έχει συσχετιστεί με σημαντικά προβλήματα και χρόνια νοσήματα φθοράς. Υπάρχουν όμως και καλά λιπαρά, που είναι τα μονοακόρεστα και τα πολυακόρεστα.

Πόσο καλό λοιπόν μας κάνουν;

Πού τα βρίσκουμε; Ποιες τροφές είναι πλούσιες σε καλά λιπαρά;

Πώς μπορεί να τα επηρεάσει το μαγείρεμα; Πότε να τα προσθέσουμε στο φαγητό ώστε να επωφεληθούμε από τα θρεπτικά τους στοιχεία και να μην μετατραπούν σε επιβλαβή λιπαρά εξαιτίας της θερμικής τους επεξεργασίας;

Επειδή είναι καλά μπορούμε να καταναλώνουμε όσα θέλουμε; ΄Η χρειάζεται μέτρο;

Σε μια ισορροπημένη διατροφή πόσα γραμμάρια την ημέρα μπορούμε να καταναλώνουμε;

Διαβάστε περισσότερα στο VITA που κυκλοφορεί με το «Βήμα της Κυριακής»