Είναι η στιγμή που επιστρέφεις στο σημείο που έχεις παρκάρει το αυτοκίνητο σου, και ήδη από μακριά σε λούζει κρύος ιδρώτας, μιας και έντρομος διαπιστώνεις ότι το καινούργιο σου αυτοκίνητο έχει παραβιαστεί από κλέφτες. Του έχουν σπάσει το τζάμι, έχουν αφαιρέσει τα πολύτιμα αντικείμενα, που, είχε ( κακώς) κρύψει στον χώρο αποσκευών, ενώ, πλέον, πρέπει να ξεκινήσεις μια χρονοβόρα διαδικασία με την ασφαλιστική εταιρεία, για τυχόν αποζημιώσεις. Την επόμενη μέρα τρέχεις να βάλεις συναγερμό, ή, κάποιο άλλο προειδοποιητικό σύστημα ασφαλείας, ώστε, την επόμενη φορά να λειτουργήσει αποτρεπτικά.

Σαφώς, οι νέες τεχνολογίες μπορούν να κάνουν «θαύματα» και σε αυτόν τον τομέα, όπως τα συστήματα εντοπισμού οχημάτων, που, πλέον, πολύ εύκολα μπορείς να δεις που βρίσκονται ανά πάσα στιγμή, ή έχουν εγκαταλειφθεί μετά από μια κλοπή του ΙΧ. Σήμερα, η Tesla φέρνει στο νέο Model 3, το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο της που προσφέρεται ήδη στην ευρωπαϊκή αγορά με μια προηγμένη τεχνολογία που σίγουρα θα μισήσουν όσοι θέλουν να βιαιοπραγήσουν επάνω στο καινούργιο σου αυτοκίνητο. Ανάμεσα σε αυτά είναι και το sentry mode, μια νέα αντικλεπτική τεχνολογία η οποία μπορεί να αποτρέψει κάθε επίδοξο κλέφτη ή και ένας ένθερμο «οπαδό» βανδαλισμών.

Η νέα τεχνολογία, ουσιαστικά – και όταν το αυτοκίνητο είναι παρκαρισμένο – μπορεί να παρακολουθεί τον περιβάλλοντα χώρο, και όταν οι αισθητήρες διαπιστώσουν κάποια πιθανή απειλή, τότε, οι κάμερες του Model 3 αρχίζουν να καταγράφουν, όσα συμβαίνουν περιμετρικά του αυτοκινήτου. Ταυτόχρονα, ενεργοποιείται ο συναγερμός , που στέλνει ηχητικό μήνυμα ή πραγματοποιεί τηλεφωνική κλήση στο κινητό σου. Ο οδηγός θα μπορεί, άμεσα, από το κινητό του, να δει σε ζωντανή σύνδεση τι ακριβώς συμβαίνει εκείνη τη στιγμή ή ακόμη και να δει το βίντεο που έχει καταγραφεί σε προγενέστερο χρόνο. Ουσιαστικά, το συγκεκριμένο σύστημα μπορεί να αποτρέψει τους επίδοξους κλέφτες, ενώ, λειτουργεί και αποτρεπτικά με ήχους που έχει επιλέξει ο ιδιοκτήτης της Τesla – λίγο υπερβολικό – ακόμη και σε περαστικούς που μπορεί να έχουν ακουμπήσει επάνω στο αυτοκίνητο. H συγκεκριμένη τεχνολογία εφαρμόζεται ήδη στα μεγαλύτερα ηλεκτρικά μοντέλα της φίρμας.