Πολύ πριν οι τηλεθεατές αποκτήσουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν χωρίς ανάσα τα επεισόδια της αγαπημένης τους σειράς, ολοκληρώνοντας σεζόν ολόκληρες σε χρόνο dt, υπήρχε το Prison Break.

Ήταν τότε που κοιμόμασταν με τις πόρτες ξεκλείδωτες (sic) και περιμέναμε βδομάδα τη βδομάδα, για να παρακολουθήσουμε ένα νέο επεισόδιο από την αγαπημένη μας σειρά – έστω αυτής για την οποία μιλούσαν όλοι στο σχολείο ή στο γραφείο.

Το Prison Break, ήρθε το 2005 στις ζωές μας για να κατακτήσει τη δική του ξεχωριστή θέση ανάμεσα  στις τηλεοπτικές σειρές των ‘οο, που θα άλλαζαν για πάντα τις τηλεοπτικές παραγωγές και τη σχέση μας με την τηλεόραση.

Σειρές όπως το 24 Hours (2001 – 2014), ή το Lost (2004- 2010) και το Prison Break , άλλαξαν το παιχνίδι στην τηλεοπτική μυθοπλασία μια για πάντα…

Το Prison Break σε απλά λόγια

Η υπόθεση απλή, με σενάριο που σε «κρατάει»,  το καστ όχι λαμπερό αλλά με «γκελ» στο κοινό και φυσικά αυτός εδώ ο τύπος:

Ο Lincoln Burrows (Dominic Purcell) κατηγορείται για την δολοφονία του Terrence Steadman, αδερφού της Αντιπροέδρου των Η.Π.Α. Τα στοιχεία εναντίον του είναι αδιαμφισβήτητα, και έτσι καταδικάζεται σε θάνατο και στέλνεται στις Κρατικές Φυλακές Fox River.

Ο αδερφός του Lincoln, Michael Scofield (Wentworth Miller), ένας δομικός μηχανικός, είναι πεπεισμένος ότι ο αδερφός του είναι αθώος και θέτει σε εφαρμογή ένα σχέδιο απόδρασης. Διαπράττει μία ληστεία σε τράπεζα, μόνο και μόνο για να καταδικαστεί και να εγκλειστεί στην ίδια φυλακή με τον αδερφό του, έχοντας χαράξει σε όλο του το σώμα με τη μορφή τατουάζ τα αρχικά σχέδια της φυλακής και άλλα στοιχεία που θα τον βοηθήσουν να πραγματοποιήσει την απόδραση.

Ταυτόχρονα, η νεαρή δικηγόρος Veronica Donovan (Robin Tunney), πρώην κοπέλα του Lincoln, προσπαθεί να ανακαλύψει την αλήθεια και να αποτρέψει την εκτέλεση της ποινής, όμως φαίνεται πως η συνωμοσία εναντίον του Lincoln Burrows φτάνει μέχρι και τα υψηλόβαθμα κλιμάκια της Κυβέρνησης.

Το φανατικό κοινό του Prison Break και οι άλλοι…

To αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο Fox υποστήριξε το Prison Break δημιουργώντας μία τεράστια διαφημιστική καμπάνια. Ενδεικτικά, το πρώτο επεισόδιο της σειράς παρακολουθήθηκε από 10.500.000 τηλεθεατές, νούμερο που η Fox είχε να δει από την εποχή  του Melrose Place και του Αlly McBeal σε καλοκαιρινή περίοδο.

Η πρεμιέρα του Prison Break, έφτασε στην έβδομη θέση των προγραμμάτων με το μεγαλύτερο ποσοστό τηλεθεατών για εκείνη την εβδομάδα και στην πρώτη θέση στις ηλικίες από 18-49 και από 18-34. Η μεγάλη επιτυχία του πρώτου, διπλού, επεισοδίου κέρδισε αρκετές θετικές κριτικές.

View this post on Instagram

The man with a plan. Double tap to wish Wentworth Miller a happy birthday! ? #PrisonBreak

A post shared by Prison Break (@prisonbreak) on

View this post on Instagram

Fate brought them together again. #TBT #PrisonBreak

A post shared by Prison Break (@prisonbreak) on

Οι New York Times, χαρακτήρισαν το Prison Break ως μια από τις πιο πρωτότυπες και ενδιαφέρουσες νέες τηλεοπτικές σειρές και το περιοδικό Entertainment Weekly το αποκάλεσε «ένα από τα καλύτερα νέα σόου για το 2005».  Στον αντίποδα η  Washington Post άσκησε κακή κριτική για την «ζοφερή προσποίηση» και τις «τσιτωμένες ερμηνείες».

View this post on Instagram

Which #PrisonBreak character is your favorite? ❤️? Comment below.

A post shared by Prison Break (@prisonbreak) on

View this post on Instagram

They’ve been through so much together… #TBT #PrisonBreak

A post shared by Prison Break (@prisonbreak) on

Η σειρά όπως και να΄χει κράταγε περίπου 10 εκατομμύρια τηλεθεατές ανά εβδομάδα σε αγωνία για το τι θα γίνει….

14 χρόνια μετά

Όλα τα ωραία κάποτε τελειώνουν. Ή μήπως όχι;  Μπορεί o πέμπτος κύκλος του Prison Break – η σειρά επανήλθε στο τηλεοπτικό τοπίο το 2017 με μία νέα σεζόν- να χάρισε στο τηλεοπτικό κοινό για άλλη μια φορά στιγμές δράσης και αγωνίας, ωστόσο δεν έλειψαν και οι υποσχέσεις.

Το τηλεοπτικό δίκτυο FOX έχει ήδη ανακοινώσει την κυκλοφορία μίας ακόμα σεζόν – της 6ης- κι επειδή με το Prison Break κανείς δεν μπορεί να ξέρει αν μιλάμε για το τέλος ή όχι της σειράς, σας φρεσκάρουμε τη μνήμη για να είστε πάντα σε ετοιμότητα!

Στις παρακάτω φωτογραφίες θα δείτε την Veronica, τον Lincoln, τον Michael και όλη την παρέα του Prison Break τότε και σήμερα…

Bonus το βίντεο: