Ο σταρ της εθνικής Γαλλίας, Νικολάς Μπατούμ έκανε δηλώσεις στο σάιτ της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας για το Μουντομπάσκετ που θα διεξαχθεί στην Κίνα από 31 Αυγούστου έως 15 Σεπτεμβρίου.

Εκεί η Γαλλία θέλει να επαναλάβει την επιτυχία του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2014, όπου κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο.

«Ο όμιλος του πρώτου γύρου είναι αρκετά ανοιχτός, θα είναι ανταγωνιστικός. Ξέρουμε ότι στο Παγκόσμιο Κύπελλο όλες οι ομάδες θα κάνουν τα πάντα για να κερδίσουν αγώνες και να έχουν καλή πορεία», δήλωσε αρχικά για τον όμιλο της εθνικής του ομάδας. Η Γαλλία βρίσκεται στο 7ο γκρουπ μαζί με τις Γερμανία, Ιορδανία και Δομινικανή Δημοκρατία.

Στη συνέχεια τοποθετήθηκε για τη «μάχη» των μεταλλίων τονίζοντας: «Η μάχη για τα τρία μετάλλια θα είναι τρελή. Πολλές ομάδες μπορούν να βρεθούν στα μετάλλια και θα είναι πολύ δύσκολο να φτάσεις μέχρι εκεί. Όλες οι ομάδες, πάντως θα παλέψουν για αυτό ώστε να επιστρέψουμε σπίτι με ένα μετάλλιο».

Όσο για τον πρώτο στόχο της Γαλλίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο αναφέρθηκε λέγοντας ότι πρωταρχικός στόχο είναι η κατάληψη θέσης που οδηγεί απευθείας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2020. «Αυτός είναι ο πρώτος στόχος, το πρώτο βήμα. Έπειτα από αυτόν θέλουμε να δούμε μέχρι που μπορούμε να φτάσουμε στο τουρνουά», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γάλλος φόργουορντ.